Lek za histeriju

23 Jul 2012
Autor Kewa
2239 pregleda

U današnje vreme smo u većini slučajeva sami sebi lekar. Sami sebi postavimo dijagnozu...terapiju... Trknemo do apoteke da napunimo zalihe...

- Dobar dan...
- Dobar dan....
- Dajte mi molim vas, jedan Bensedin od 2 mg... I jedan Brufen od 600... pakovanje Andola... ako može i Pentrexyl...

Lek za histeriju

Apotekarka neće trepnuti pre nego ispovrne kesu od pola kile lekova. Naravno da se podrazumeva uzimanje bilo čega za smirenje... Nezadovoljstvo, nervoza, promene raspoloženja... sve će to da reši šaka Bensedina... danas ih jedu kao kokice... U XIX veku takvi simptomi kod žena su mogli da budu definisani samo kao "histerija"... Sama reč "histerija" potiče od grčkog "histera", što znači materica. Još u antičko vreme dijagnoza histerije je postavljana mnogim ženama. To su bile uglavnom mlade udovice, device...žene koje su svoj duh i telo zaveštale Bogu... Tako je poremećaj doveden u vezu sa nezadovoljenim seksualnim nagonom. Terapija je bila "histerični paroksizam" - tadašnji termin za ženski orgazam. Naravno da su terapiju sprovodili samo lekari i babice. Masturbacija je bila "opasna po telo i um" i zbog toga osuđivana, tako da su samo dovoljno kompetentne osobe mogle da sprovode masažu genitalija kao medicinsku terapiju.

S obzirom da je oslobađanje od histerije bila isključivo lekarska dužnost, a sama masaža je bila jako iscrpljujuci posao, lekari su bili u velikom problemu. Posebno kada je broj "obolelih žena" skočio na 75% ženske populacije... a zahtevale su česte terapije. Hronična bolest - potpuno razumljivo... Mučenici lekari su jednostavno morali da pribegnu konstrukciji prvog genitalnog masažera - vibratora. Danas žene idu u banju da se valjaju po lekovitom blatu i kupaju u lekovitoj vodi... Tada su odlazile na terapiju vibratorom na vodeni pogon. Ličio je na vatrogasno crevo, a masaža jakim mlazom vode je pacijentkinje dovodila do orgazma za svega par minuta. Sledeći masažer je bio na parni pogon... pa na pedale... navijanje... Vrlo, vrlo nepraktično i teško za rukovanje. Krajem XIX veka je patentiran prvi električni vibrator, nalik fenu za kosu.

Početkom XX veka najzad prestaje da bude medicinski aparat i postaje jedan od električnih uređaja za domaćinstvo. Masovno su reklamirani u ženskim časopisima uz kozmeticke proizvode i kućne aparate. Posle pojave u porno filmovima dvadesetih godina, diskreditovan je i prebačen u specijalizovane prodajne kataloge, da bi se sedamdesetih godina vratio u glavne društvene tokove u novom obliku i novoj ulozi. Patentiran je vodootporni bežični model. Najzad kontrola nad ženskim orgazmom bukvalno prelazi iz ruku medicine u njihove lične. Ko zna kako bi dijalog sa početka teksta izgledao da se žene nisu izborile za svoj omiljeni kućni aparat i da "lečenje histerije" nije u njihovoj moći. Već vidim prepunu čekaonicu žena svih dobi i zanimanja... - Dobar dan... - Dobar dan... - Imam napade histerije... - Lezite ovde...brzo ćemo... Par minuta, par uzdaha, a onda... - Sutra u isto vreme? - Da gospođo... Potrebna vam je redovna terapija - Doviđenja doktore..... - Sledećaaaaa!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

9 komentara

 
perica, 24 Jul 2012

Na prodaju polovni vibratori , uvoz iz Danske i Svedske , malo korisceni. Bez baterija .

Odgovori
 
Kewa, 24 Jul 2012

Pa Perice...ovo ti nisu ni Kupindo ni Limundo... Hajde probaj na nekom Top-shop-u... možeš da biraš kategoriju - od lepote, zdravlja, preko kućnih aparata do fitnesa.

Odgovori
 
perica, 25 Jul 2012

Da ovo moje stavim u kucni aparati ili zdravlje ?

Odgovori
 
sandra, 24 Jul 2012

mene zanima kad doticni doktor ordinira

Odgovori
 
Kewa, 24 Jul 2012

Sandra, dušo... Kada bi imali vremeplov, pa se vratili u XIX vek, možda bi ga i našli. Ovako mislim da je možda dobra ideja da stupiš u kontakt sa Pericom (onim odozgore), pa da nađeš neko alternativno rešenje.

Odgovori
 
sandra, 24 Jul 2012

Ja sam malo zujala po netu i naisla na razne tipove masaza, od onih medicinskih, pa relaksirajucih do erotskih. Pa onako, dosta primamljivo izgleda pustiti se nekome tko zna posao i ubode iz prve :) Ali me zivo interesira kako to izgleda dok ti lezis a netko pedalira :D a ti vices : brze! brze! brzeeeeeeee! Molila bih kontakt telefon gospodina iz prethodnog posta da pitam ima li i africkih vibratora na prodaju.

Odgovori
 
perica, 24 Jul 2012

Ubadam iz prve . Africke imam . Moze i proba...iz moje ruke . :)

Odgovori
 
sandra, 24 Jul 2012

Gospodine, da li i pedalirate? ( inace volim sportske tipove )

Odgovori
 
perica, 24 Jul 2012

Ne pedaliram ali masem palminim listom ko Muja iz vica :)

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru