Koncert na plutajućem klaviru

27 Jul 2020
Autor Tea
630 pregleda

U predivnoj scenografiji smeštenoj usred jezera zamka Rickuebourga (1712) na oko stotinjak kilometara od Pariza, čuvena francuska trupa „Piano du Lac” je okružena cvetovima lokvanja izvela još jedan izvanredan „plutajući performans”.

Kombinujući klasičan repertoar Šopena, Ravela i Debisija sa francuskim šansonama, ovi neverovatni umetnici su ponovo oduševili kako prisutnu publiku u državi galskih petlova, tako i ceo svet.

Koncert na plutajućem klaviru

Osnovano kao putujuće pozorište na otvorenom koje poziva javnost da doživi trenutak susreta sa umetnošću u srcu vodenih lepota kao izvorom vizuelnih i senzornih emocija, a sa nebom kao jedinim reflektorom, Piano Du Lac svoje performance izvodi u prirodi, koja za njih predstavlja najlepšu pozornicu sveta.

Ovaj susret prirode i poezije na vodi uz dobrodošlicu svim vetrovima, objedinjuje zajednička avantura ushićene publike i umetnika koji ne skrivaju radost igranja.

U bajkovitom predelu nadomak jedinstvenog zamka sazidanog na temeljima starog dvorca čija arhitektura ostavlja utisak kao da pluta, Evelyne Zou, glumica i svestrani umetnik je sa Cecile Vouters, pijanistkinjom, održala još jedan u nizu plutajućih koncerata na vodi.

Predivna autentična scenografija moćne tvrđave Rickuebourga (st. fr. moćna tvrđava) u čijem jezeru plovi naoko krhki splav - čamac okružen cvetovima lokvanja sa koga uprkos teretu koncertnog klavira dopiru predivni tonovi klasične muzike, ostavili su impresivan utisak kako na prisutnu publiku tako i na ceo svet.

I ovaj koncert obeležio je avangardni pristup klasičnoj muzici koju na kraju smenjuju akrobatske numere i nestašne pesme koje je za ovu priliku sastavio šarmantni duo.

Kako su pozorišta početkom pandemije korona virusa među prvima bila primorana da zatvore svoja vrata publici zbog nemogućnosti okupljanja većeg broja ljudi u javnim zatvorenim prostorima, možda bi izlazak u prirodu bio jedan od načina koji bi, dok se situacija sa covidom 19 ne dovede u regularne tokove, bio dobar put na zadovoljstvo i publike i umetnika.


Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
jedina, 02 Aug 2020

Divno :x

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru