Večeras koncert Nacionalnog Ansambla "Kolo" u Sava Centru

23 Dec 2012
359 pregleda

Večeras u Sava Centru sa početkom u 20h Nacionalni Ansambl Kolo će održati koncert pod nazivom "Čuvari tradicije". Kako najavljuju iz ansambla, biće zastupljene igre i pesme iz svih etnokoreoloških oblasti Srbije kao i krajeva u kojima živi srpski narod. Kolo će pokazati najuspešnije koreografije, postavljene i obnovljene u periodu od 2002. do 2012. godine. Autori su naši priznati koreografi starije i mlađe generacije.

Večeras koncert Nacionalnog Ansambla

Kolo uskoro slavi 65 godina postojanja. Osnovan od strane Vlade Republike Srbije 15. maja 1948. godine. Ansambl je gostovao na svim kontinentima i priredio na hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim salama: Metropoliten, Palata Šajo, Karnegi hol, Rojal festival hol, Opera u Kelnu, Teatar Feniče, Boljšoj teatar, Opera u Amsterdamu, E hol, Kembridž teatar, Grand kazino u Ženevi itd. Nosilac je najviših domaćih i stranih nagrada i priznanja.

Nacionalni Ansambl Kolo ima svoju misiju, a to je da sakuplja i otrgne od zaborava naše narodno igračko i pevačko blago. Na najbolji način interpretira pesme i igre našeg naroda i etničkih grupa i da ih populariše kod nas i u inostranstvu, čuvajući njihov koren, stil i osnovni karakter. Ova umetnost podrazumeva vrhunsko umetničko i visokostručno bavljenje svim komponentama koje čine celinu u umetnosti folklora, a koje su svaka za sebe posebna umetnost igra, pesma, muzika, narodna nošnja, običaji i koje su ravnopravno zastupljene u konceptu, pripremama i izvođenju programa i čine integralno umetničko delo.

Scenskim prezentovanjem ove umetnosti, Kolo je stvorilo poseban vid komunikacije među ljudima, koju razume ceo svet bez obzira na jezik, kulturu, versku pripadnost i rasu. Kolo briše granice i različitosti i ima za cilj da širi prijateljstvo među ljudima širom sveta.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru