Ko nauči bebeći jezik, taj može da mirno spava

27 Aug 2015
Autor Tea
529 pregleda

Tokom prve godine života, jedan od najvećih problema koje novorođenče donosi svojim roditeljima je borba sa nedostatkom sna. Koliko brzo bebe okružene ljubavlju uspevaju da shvate kakvu manipulacionu moć imaju nad svojim roditeljima, pokazuje snimak koji je majka blizanaca Džudi Travis iz Sijetla, postavila na youtube.

Ko nauči bebeći jezik, taj može da mirno spava

Iako bebe u proseku provode spavajući veći deo dana i noći, njihov san je podeljen u intervale koji obuhvataju kratko spavanje tokom svih 24h, što kod roditelja izaziva pravi šok za organizam koji ih svrstava u najmanje naspavane osobe na svetu.

Većina istraživanja kao razlog za noćno buđenje starijih beba navode: 1. bolest 2. nicanje zuba 3. razvoj 4. napredak u rastu 5. promenu sredine…

Kakvi prevaranti znaju da budu ta mala bića, kao i da zaista postoji samo njihov „bebeći jezik” koji mi nikako da savladamo, jasno pokazuje video koji ima više od 14 miliona pregleda na youtube kanalu.

Kako bi uspela da obavi nešto od kućnih poslova dok tokom dana njene bebe spavaju, a opet bude sigurna da su pod njenim nadzorom, Džudi je postavila kameru u sobu svojih blizanaca. Kada ih je ugledala kako stoje u krevetićima i pričaju na svom bebećom jeziku u kome se savršeno razumeju, ona im se obratila iz kuhinje i videvši njihovu reakciju shvatila kakvi su to „mali prevaranti”.

Čim su čule majčin glas, kao po komandi bebe su legle u krevet i pravile se da spavaju.

Istina je da oni pričaju svojim jezikom i da se mnogo trude da nam kažu sve što im treba i sve što ih muči. Ko nam je kriv što nikako da naučimo njihov jezik, pa zbog toga nekada moraju da se pretvaraju i čak glume kako spavaju.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru