Putovanje sa detetom bez muke

31 Oct 2016
342 pregleda

Tajna uspešnog putovanja sa decom je brižljivo planiranje. Nije važno da se radi o dugim ili kratkim putovanjima treba da znate nekoliko stvari koje će vam u svakom slučaju olakša. Putovanje sa malom decom su dosta lakša jer su ona daleko više prilagodljiva u odnosu na stariju braću i sestre.

Putovanje sa detetom bez muke

Bitno je da imate torbe i nosiljke za bebe. U torbu treba da spakujete sve one neophodne stvari kao što su: hrana, pelene, vlažne maramice, rezervne stvari, peškir i omiljene igračke. Dete će biti srećno što ide na put sa vama.

Putovanje automobilom poput Škoda Rapid ili Fiat 500L je zasigurno najbolje rešenje kada idete na put sa malim detetom. Na ovakvim putovanjima auto se pretvara u svojevrsnu sobu na točkovima u koju možete da stavite sve ono što je potrebno vama i vašem detetu. Ručni prtljag, odnosno torba sa najpotrebnijim stvarima treba da vam bude pri ruci. Ukoliko ne dojite bebu ponesite dovoljno mleka u prahu, čaja i vode. Ako je dete već počelo da jede čvrstu hranu ponesite dovoljno gotove hrane i pribora.

Ukoliko putujete avionom pozovite avio kompaniju kod koje ste rezervisali avio karte i pitajte koje su količine hrane dozvoljene i da li potoji posebna procedura prilikom ulaska u avion kojom možete da ubrzate proveru na aerodromu. Treba da znate da će vaša beba osećati ogroman pritisak u ušima prilikom avionske vožnje i da treba da ponesete barem dve cucle.

Ukoliko putujete sa starijim detetom ono će želeti da se zabavlja na putovanju, a najbolje ćete to postići ako mu na put ponesete igračke sa kojima voli da se igra. Putovanje treba da prođe u opuštenoj atmosferi. Pre puta treba da proverite da li imate dovoljno vremena da stignete do destinacije. Ukoliko idete na duži put vidite da idete noću, na ovaj način će dete sigurno prespavati barem polovinu puta.

Na putovanje koje uključuje i javni prevoz, morate da pazite šta nosite sa sobom. Naime, treba da imate na umu da ćete u ovoj situaciji imati torbe koje treba da nosite (gurate) i dete koje koje ćete nositi ili gurati u kolicima. Ako kupujete kartu za voz, autobus ili avion spomenite činjenicu da putujete sa detetom. Zamolite za najpraktičnije mesto koje je dostupno. U avion možete da unesete i dečija kolica.

Još jedan mali savet za kraj. Oblačite odeću koja je široka, praktična i može lako da se promeni. Za duža putovanja se preporučuje slojevito oblačenje. Ponesite osmeh i dobru volju i put će proći najbolje moguće.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru