Prizor pred kojim je rasizam kapitulirao

24 Aug 2014
4175 pregleda

Devetogodišnje bliznakinje Kian i Reme rođene su u razmaku od jednog minuta. Prelepe, vesele i pametne, neobično liče jedna na drugu, ali jedna nosi osmeh Afrike, a druga šarm Skandinavije. Da, Kian je crnkinja, Reme je plavuša.

Prizor pred kojim je rasizam kapitulirao

Ove devojčice svoju posebnost duguju igri gena koji su odlučili da naprave retku kombinaciju, a istovremeno na najočigledniji način dokažu besmisao rasnih podela.

Njihovi roditelji, Kylee i Remi, rođeni su u brakovima bele majke i crnog oca, tako da je ravnoteža gena prilično stabilna, što je i razlog ovog malog fenomena. O svojim devojčicama kažu:

„One su savršen primer kako bi svet trebalo da izgleda. Ne smeta im boja njihove kože, niti nas ikada zapitkuju u vezi sa tim. Jedino je zabavno kada nas neko sa čuđenjem pita zašto su te dve devojčice često isto obučene. Prilično se iznenade kad čuju da su bliznakinje.”

Rasizam, kao i svi ostali oblici mržnje, nastao je iz primitivnih plemenskih odnosa kao instinktivni strah od pripadnika drugog plemena, rase, vere ili klase. Osmesi Kian i Reme su poruka koju šalju priroda i evolucija. Vreme je da odrastemo kao ljudska bića i konačno shvatimo da opasnost dolazi iz neprijateljskog srca i uma, a ne boje kože.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru