INPUT/OUTPUT - tri minuta raja za ljubitelje nadrealnog

29 Oct 2015
317 pregleda

Ne postoji način da rečima opišemo ono što vas očekuje u trominutnom filmskom ostvarenju tima Terri Timley i producentske kuće Park Pictures, koje je premijerno prikazano početkom ovog meseca.

INPUT/OUTPUT - tri minuta raja za ljubitelje nadrealnog

Geniji umetnosti nadrealnog, kao što su Salvador Dali, René Magritte, Max Ernst i drugi, pokrenuli su trend misterije i iznenađenja u umetničkim delima. Ipak, ovaj pravac dugo nije uspevao da se kvalitetno proširi na filmsku umetnost, ako izuzmemo prave bisere nadrealnog, poput filma The Grand Budapest Hotel. Film INPUT/OUTPUT tima Terri Timley, iza koga stoje autori Ian Kibbey i Corey Creasey, u tri minuta sjajno demonstrira mogućnosti ovog pravca u sedmoj umetnosti.

Film se bavi neočekivanim ishodima. Profesionalno radeći na velikom broju reklaminih kampanja tokom prethodnih godina, autori su osetili umor od ustaljenih matrica i predvidljivih scenarija. Ovaj film, koji opisuju kao „šta ako” igru, napravili su za svoju dušu. Privukla ih je ideja da vizuelno obrade nadrealne ishode svakodnevnih aktivnosti poput paljenja svetla, menjanja programa na TV-u, istiskivanja paste za zube i sl.

Slobodno pogledajte INPUT/OUTPUT nekoliko puta. Naći ćete mnogo skrivenih filmskih dragulja u igri scena gde jedna određuje ishod druge, naizgled potpuno nezavisne i nepovezane.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru