Filmstreet, bioskop u vašoj ulici

10 Aug 2012
Autor Mirjana
107 pregleda

I ovog leta, u organizaciji Kancelarije za mlade GO Beograda i UK „Parobrod“ Beograđane i posetioce srpske prestonice očekuju prijatna večernja iznenađenja u vidu filmskih projekcija na neobičnim lokacijama u gradu.

Pokretači Filmstreeta kao da su se vodili idejom „ako nećete vi u bioskop, bioskop će doći kod vas“. Ova ekipa entuzijasta svake večeri od polovine juna do polovine septembra, na unapred najavljenoj lokaciji na otvorenom razmešta stolice, uključuje projektor,

Filmstreet, bioskop u vašoj ulici

i potpuno besplatno prikazuje jedan od filmskih klasika posetiocima.

Beograđani su sa oduševljenjem prihvatili Filmstreet, prvenstveno zato što projekcije nisu isključivo vezane za centar grada, već ih bioskop posećuje u njihovom komšiluku, na staroj tramvajskoj okrenici na Voždovcu, u parku na Miljakovcu, na Zemunskom keju, Zvezdarskoj šumi, kod pijace na Bežanijskoj kosi, a uspeva da se smesti čak i na „ostrvo“ između dve ulice.

Cilj ove akcije nije samo dopuna letnje turističke ponude, nego i promovisanje bioskopa kao zaboravljene zabave u kojoj smo pre digitalne ere mnogo češće uživali. Spisak lokacija i detaljnija obaveštenja možete dobiti na Facebook stranici Filmstreeta, ili preko Twitter naloga @FilmstreetBg.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru