Fenomen Zoki Games - prvih devet godina

01 Jul 2015
1195 pregleda

Na današnji dan, pre tačno 9 godina, počeo je sa radom jedan od najboljih domaćih internet portala, čuveni Zoki Games, mesto gde se svakodnevno okuplja veliki broj zaljubljenika u dobro poznate i omiljene igre.

Fenomen Zoki Games - prvih devet godina

Svi koji su godinama uživali igrajući sa prijateljima Yamb, Ne ljuti se čoveče, Remi, Mau-Mau, Loru i mnoge druge poznate igre sa kartama i kockicama, već dugo ne moraju da brinu hoće li uspeti da okupe društvo za igru. Saigrači ih čekaju tokom celog dana na Zoki Multiplejeru gde u opuštenoj atmosferi, uz dobru muziku mogu da ćaskaju sa novim i starim prijateljima, ili jednostavno ćute i igraju neku od dragih igara.

„Čaroban je taj svet od izmišljene jave”, govorio je Mika Antić, ne znajući da će uz malo lateralnog razmišljanja njegove reči postati ideja vodilja kreativnom timu zaslužnom za stvaranje jedinstvene virtuelne zajednice, koju su uspešno zaobišle najveće mane interneta. Klica otuđenosti, udaljenosti i nepoverenja na Zoki Games-u nikada nije uspela da se „primi” i to je ono čime se Vojin Petrović, vlasnik i domaćin sajta najviše ponosi.

Njegovu teoriju da se kvalitet ne dokazuje, jer ili je očigledan ili ga nema, stavili su na opasan test zaljubljenici u Zoki Games 2012. godine, prijavivši sajt za najveće regionalno takmičenje - Web Fest. Sa ubedljivo prvog mesta po glasovima publike nije skinut do današnjeg dana!

Priznanja nose i odgovornost, društvenu i profesionalnu, tako da možete biti sigurni da ono što vam nude podrazumeva i bezbednost vaših računara, privatnost podataka i pristojnu komunikaciju.

Ako se pitate zašto prvi put čujete za njih, objašnjenje je jednostavno - niko koga poznajete vas još uvek nije pozvao. Zoki Games se ne reklamira nigde, niti mu je cilj masovnost po svaku cenu. Tu prijatelji pozivaju prijatelje i najčešće ih sami provedu kroz jednostavan interfejs, gde se nudi mnogo više od samih igrica koje oduvek jesu bile najposećeniji i najvažniji deo sajta. Čak i ako dođete sami, nećete dugo biti „bespilotna letelica”. Ozbiljan i odgovoran tim operatera je uvek tu da vam pruži pomoć i podršku, što je, primetićete odmah, retko potrebno. Na mnoga pitanja rado će vam odgovoriti i vaši saigrači, dobro upoznati sa svim mogućnostima sajta.

U vremenu kada se mnogima od nas internet sveo na samo jednu globalnu društvenu mrežu, deveti rođendan portala čija je ciljna grupa naš region je značajan uspeh i veliki jubilej. Sve o Zoki Games konceptu možete saznati tek kad u njega zaronite, u rečima mu je tesno, pa nećemo pokušavati da vam sve objasnimo. Za sada vam dajemo samo jedan „insajderski” savet - obavezno se raspitajte šta je to „Do YaYa”. Zaljubićete se u igru čim uspete da kamenjem zagradite kućicu protivničkog igrača!

Želimo još mnogo uspešnih jubileja našoj dragoj „Bundevici” i sve vas pozivamo na jedinstveno www.zoki.com druženje!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru