Najbizarnije u ponudi internet prodavnice eBay

01 Dec 2013
759 pregleda

Poznata je stvar da se na eBay-u može kupiti gotovo sve, što bi rekli od igle do lokomotive. Zbog povećane ponude ali i potražnje najneobičnijih artikala, eBay je bio prinuđen da otvori novu kategoriju "čudne stvari". Da ne verujete šta sve ljudi prodaju!

Najbizarnije u ponudi internet prodavnice eBay

Duša
I to duša muzičara. Ovaj artikal nije prodat jer ga je eBay skinuo sa naloga ovog šaljivdžije. Početna cena duše je bila tričavih milion dolara.

Nevidljivost
Prava stvar za one koji sanjaju da poseduju super moći. Zamislite samo kako bi bilo dobro da možete da odete bilo gde, a da čak i vaša senka bude nevidljiva.

Korišćene stvari poznatih ličnosti
Kao na primer korišćena žvaka Britni Spirs koja je prodavana za 263 dolara ili njen napola pojeden sendvič za 500 dolara. Na licitaciji se našao i njen uvojak kose kao i donji veš Majkla Džeksona koji je prodat za milion dolara, a koji je bio dokaz za vreme istrage protiv njega. Kamen iz bubrega Vilijama Šatnera (Deni Krejna iz serije Bostonski advokati) je prodat za 25.000 dolara, a tost Džastina Timberlejka za 1.025 dolara.

Nevinost
Osamnaestogodišnja devojka je prodavala svoju nevinost za 10.000 dolara, ali je eBay skinuo ovu ponudu kao neprimerenu.

Glas na izborima
Student Univerziteta Minesota je shvatio da prodaja glasa na američkim izborima 2008. godine i nije baš najpametnija ideja. Optužen je za podmićivanje na osnovu zakona iz davne 1893. o zabrani prodaje glasova.

Duh u tegli
Ovaj artikal je prodat za 75 dolara. Takoreći za džabe (ukoliko duh savesno obavlja svoj posao).

Novi Zeland
Australijanac iz Brizbejna je stavio ovu ostrvsku zemlju na aukciju. Početna cena je bila 1 peni. Posle 6.000 pregleda i 22 ponude, cena Novog Zelanda je dostigla cenu od 3.000 dolara.

Ozonska rupa
Zvanični sajt za ozonsku rupu The Ozone Hole iznajmljuje rak-ranu naše atmosfere na godinu dana. Novi vlasnik ozonske rupe automatski postaje sponzor ovog sajta i kao takav ima pravo na baner - reklamu na theozonehole.com.
Početna cena ozonske rupe je bila 10.000 dolara. Ko ima para i ima šta da reklamira, nek iznajmi odmah tri rupe! Možda daju popust na veću količinu.

Golf loptice iz zmijske utrobe
U ponudi su se našle i četiri loptice za golf koje su hirurškim putem izvađene iz utrobe pitona. Loptice su korišćene kao pomoć kokoškama u polaganju jaja. Piton ih je greškom progutao misleći da su jaja.

Život
Izvesni Jan Ašer je odlučio da proda ceo svoj život. To je uključivalo svu njegovu pokretnu i nepokretnu imovinu (kuću sa tri sobe u zapadnoj Australiji, automobile, motor, džet-ski i opremu za padobranstvo). Ponudio je i upoznavanje sa njegovim životom i probni rad na starom poslu. Poslednja ponuda koju je dobio je iznosila 384.000 dolara.

U ovoj kategoriji mogu da se kupe i mrtva vila, slike sa lepim stopalima, imaginarna devojka, korišćeni silikoni i svašta nešto što vam nikad ne bi palo na pamet.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru