Answer, zovu te baka i deda!

13 Aug 2014
813 pregleda
Answer, zovu te baka i deda!

Tako sjajna, a tako jednostavna ideja: mladi Brazilci žele da nauče engleski od onih kojima je to maternji jezik. Stariji Amerikanci koji žive u domovima za penzionere žele da razgovaraju sa nekim. Zašto ih ne povezati?

Projekat Speaking Exchange škole jezika CNA je uradio upravo to. Mladi Brazici i stariji Amerikanci koji stanuju u domu Windsor Park u Čikagu povezani su putem video linka, a snimci njihovih razgovora svedoče da su srdačni i otvoreni mladi ljudi uspeli da dobiju mnogo više od časova jezika. Sa svojim mentorima su razvili duboke emotivne veze i postali pravi prijatelji.

Razlika u godinama i kulturi nije bila prepreka da se stvore interakcije koje prevazilaze učenje jezika. Pored znanja, deca su dobila i nove bake i dede sa kojima svakodnevno razgovaraju o svom životu, porodici i planovima za budućnost.

Lepota ovog projekta nije samo u učenju, nego i u stvaranju kvalitetnijih ljudi. Mladi koji učestvuju u programu Speaking Exchange nesumljivo danas imaju bolji stav prema starijim članovima društva i svesni su vrednosti njihovog bogatog životnog iskustva.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru