Tempest

05 Sep 2012
Autor V.B.
207 pregleda

Iako je kročio u sedmo desetljeće života, Bob Dylan ne prestaje stvarati - uskoro izdaje novi album koji će izaći na 50. godišnjicu njegova debi albuma iz 1962.

Tempest

Novi studijski album Boba Dylana - ''Tempest'' u prodaji će se naći 11. rujna kako bi se njime obilježila 50. godišnjica njegova debi albuma, objavio je Columbia Records, a na albumu će se naći deset novih pjesama. Iako popis pjesama još nije potvrđen, na albumu bi trebale biti i dvije pjesme epskih razmjera o Johnu Lennonu i Titanicu.

''Tempest'' će biti 35. studijski album ovoga poznatoga pjevača, čiji je posljednji album iz 2009. ''Toghether Through Life'' prodan u više od milijun primjeraka, a pri izlasku se našao na prvim mjestima britanskih i američkih lista. Tempest je savršenstvo. Rock album s dubokim korijenima u klasičnom muddywaterovskom ritam n bluesu (Early Roman Kings), honky tonku (Narrow Way, Scarlet Town), countryju (Pay In Blood)...

Za ''Time Out Of Mind'' iz 1997. Dylan je dobio Grammyja za album godine, a ''Modern Times'' iz 2006. donio mu je dva Grammyja. Ove godine Dylan se u medijima našao i zbog posebnog priznanja - predsjednik Obama dodijelio mu je Predsjedničku medalju slobode, a prije toga (2008.g.), dobio je posebnu Pulitzerovu nagradu za veliki utjecaj na američku kulturu i pop glazbu.

Ovoliko impresivno demonstriranje skladateljske snage, izvođačke jednostavnosti i genijalnosti nije odavna zabilježeno u formi studijskog albuma. Pola stoljeća nakon debija Bobby je zatvorio krug.

Poslije ovoga više nema glazbe.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru