Beijing, najlepši vodeni park Azije

19 Jan 2014
716 pregleda
Beijing, najlepši vodeni park Azije

Vodena kocka, čuvena pekinška olimpijska građevina, čudo arhitekture u kojoj su se održavala takmičenja u plivanju tokom Olimpijskih igara 2008. godine, je preuređena u najlepši zatvoreni vodeni park Azije.

Ova građevina, atraktivna pre svega zbog svog spoljašnjeg izgleda, zauzima 12.000 metara kvadratnih što je čini i najvećim vodenim parkom u Aziji. U adaptaciju Nacionalnog Aquatic centra Beijing Kina je uložila preko 54 miliona dolara, sa ciljem da privuče što veći broj turista u Olimpijski kvart Pekinga.

Pod sloganom „Srećna i magična vodena kocka“ ovaj park nudi svojim posetiocima raznovrstan sadržaj, te se u njemu nalazi 13 tobogana, tornado bazen, veliki bazen sa talasima, takozvana "lenja reka" i spa centar. Najzabavnija atrakcija, ali samo za one neustrašive, je Aquellop ispust - kada se pod otvori i onda sledi gotovo vertikalan pad od tridesetak metara pravo u bazen.

Ceo prostor je ukrašen motivima iz podvodnog sveta, a uzbudljiv dizajn ovog objekta ne može nikoga da ostavi ravnodušnim. Prava plava čarolija!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru