Potaž od bundeve

Autor Naši recepti

Potaži, guste čorbe od pasiranog povrća, sa dolaskom hladnijih dana postaju sve zastupljeniji na našim trpezama. Zdravi i jeftini, potaži se prave od tikvice, bundeve, graška, spanaća, ili mešavine povrća koje volite.

Potaž od bundeve:

Potrebno: 1 kg očišćene i na komade isečene bundeve, 4 šargarepe, 2 korena peršuna, 1 mali koren celera, 1 glavica crnog luka, nekoliko čenova belog luka, mešavina začina, biber, peršunov list i pavlaka po želji.

Priprema: Očistiti i iseći na komade svo povrće. Staviti da se kuva šargarepa, peršun, celer i luk u 1 litar vode. Kada malo omekša, dodati bundevu i sve kuvati oko 15 minuta. Izmksati omekšalo povrće u gustu kašu, dodati začin i doliti još litar vode, ili onu količinu koja vam je potrebna za željenu gustinu potaža. Na kraju dodati biber i sitno narendan ili ceđen beli luk i kuvati još nekoliko minuta. U zavisnosti da li pripremate posan ili mrsan potaž, pred služenje dodajte u tanjir nekoliko kapi hladno ceđenog maslinovog ili bundevinog ulja, ili kuglu kisele pavlake i pospite sitno seckanim svežim peršunovim listom.

 

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Što je to s nama i sa životom, u kakve se to konce saplićemo, u što upadamo svojom voljom, u što nevoljom, što od nas zavisi, i što možemo sa sobom. Nisam vješt razmišljanju, više volim život nego misao o njemu, ali kako god sam prevrtao, ispada da nam se većina stvari dešava mimo nas, bez naše odluke.

Mehmed Meša Selimović

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |