Potaž od bundeve

15 Oct 2015
986 pregleda

Potaži, guste čorbe od pasiranog povrća, sa dolaskom hladnijih dana postaju sve zastupljeniji na našim trpezama. Zdravi i jeftini, potaži se prave od tikvice, bundeve, graška, spanaća, ili mešavine povrća koje volite.

Potaž od bundeve

Potaž od bundeve:

Potrebno: 1 kg očišćene i na komade isečene bundeve, 4 šargarepe, 2 korena peršuna, 1 mali koren celera, 1 glavica crnog luka, nekoliko čenova belog luka, mešavina začina, biber, peršunov list i pavlaka po želji.

Priprema: Očistiti i iseći na komade svo povrće. Staviti da se kuva šargarepa, peršun, celer i luk u 1 litar vode. Kada malo omekša, dodati bundevu i sve kuvati oko 15 minuta. Izmksati omekšalo povrće u gustu kašu, dodati začin i doliti još litar vode, ili onu količinu koja vam je potrebna za željenu gustinu potaža. Na kraju dodati biber i sitno narendan ili ceđen beli luk i kuvati još nekoliko minuta. U zavisnosti da li pripremate posan ili mrsan potaž, pred služenje dodajte u tanjir nekoliko kapi hladno ceđenog maslinovog ili bundevinog ulja, ili kuglu kisele pavlake i pospite sitno seckanim svežim peršunovim listom.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Tagovi članka

Kategorije

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru