Čoko-plazma torta

16 Apr 2014
Autor Mirjana
10349 pregleda
Čoko-plazma torta

Lagana i ukusna torta sa plazma keksom, čokoladnim mlekom i čokoladom. Priprema se brzo i lako.

Kora: 4 jajeta, 4 kašike šećera, 2 kašike mlevenih pečenih lešnika, 2 kašike brašna, 1 kašičica praška za pecivo, čokoladno mleko.

napomena: Tamne Vincini kore su odlična zamena ukoliko ne želite da pravite domaće. Mera fila u receptu je za veće pakovanje kora (700gr).

Fil I: 250 gr maslaca, 200 gr šećera u prahu, 4 kisele pavlake, 350 gr mlevenog plazma keksa.

Fil II: 500 ml slatke pavlake za šlag, 200 gr čokolade za kuvanje, 2-3 kašike šećera (dodati tokom mućenja u pavlaku, po ukusu, ukoliko volite slađe torte).

Postupak: Ispeći tri kore od po 4 jajeta i kada se ohlade svaku pre filovanja natopiti sa oko 2dcl čokoladnog mleka. Za prvi fil umutiti maslac sa šećerom, dodati pavlaku i plazma keks. U drugom filu u umućenu slatku pavlaku dodati 200 gr narendane čokolade (narendajte krupno na rende, nemojte samleti, lepše izgleda i ukusnije je). Filovati prvi pa drugi fil preko svake kore i na kraju ukrasiti rendanom čokoladom i umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Tagovi članka

Kategorije

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru