Pasta Bolognese

Autor Naši recepti
  • 500 gr testenine
  • 500 gr mlevene junetine
  • Po jedan manji koren celera i šargarepe
  • 100 gr sušene slanine
  • 3dcl paradajz pirea
  • 1 glavica crnog luka
  • Mala kocka maslaca
  • So, origano, biber, peršun, 1 lovorov list
  • 1dcl crnog vina

U tiganju zagrejati maslac i ulje, dodati meso, sitno naseckan luk, slaninu, narendanu šargarepu i celer. Prodinstati desetak minuta, pa dodati paradajz pire, začine i vino. Kuvati još petnaestak minuta. Po potrebi dodati malo vode. Vruće preliti preko kuvane testenine i posuti rendanim kačkavaljem (u originalnom receptu sa parmezanom).

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Kritiku lako možemo izbjeći samo ako ništa ne radimo, ne govorimo i ne postojimo.

Aristotel

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |