Pasta Bolognese

24 Jul 2012
Autor Mirjana
118 pregleda
  • 500 gr testenine
  • 500 gr mlevene junetine
  • Po jedan manji koren celera i šargarepe
  • 100 gr sušene slanine
  • 3dcl paradajz pirea
  • 1 glavica crnog luka
  • Mala kocka maslaca
  • So, origano, biber, peršun, 1 lovorov list
  • 1dcl crnog vina

U tiganju zagrejati maslac i ulje, dodati meso, sitno naseckan luk, slaninu, narendanu šargarepu i celer. Prodinstati desetak minuta, pa dodati paradajz pire, začine i vino. Kuvati još petnaestak minuta. Po potrebi dodati malo vode. Vruće preliti preko kuvane testenine i posuti rendanim kačkavaljem (u originalnom receptu sa parmezanom).

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru