File u krem sosu od začinskog bilja

06 May 2013
Autor Mirjana
1718 pregleda

Zanimljivo jelo u čijem kremastom sosu možete kombinovati začine koje volite. Priprema se za dvadesetak minuta.

Potrebno:

  • 500 gr pilećeg filea (mogu i junetina ili svinjetina)
  • 2dcl slatke pavlake za kuvanje
  • 1dcl vode
  • 1 kašika mešavine začina
  • po 1 kašičica sušenih začina po želji (mirođija, origano, peršun, kari)
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika brašna

Propržiti na ulju meso isečeno na trake i kada je skoro gotovo dodati zasebno žicom umućenu slatku pavlaku sa brašnom, začinima, sitno narendanim belim lukom i vodom. Kuvati na tihoj vatri još desetak minuta.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru