File u krem sosu od začinskog bilja

Autor Naši recepti

Zanimljivo jelo u čijem kremastom sosu možete kombinovati začine koje volite. Priprema se za dvadesetak minuta.

Potrebno:

  • 500 gr pilećeg filea (mogu i junetina ili svinjetina)
  • 2dcl slatke pavlake za kuvanje
  • 1dcl vode
  • 1 kašika mešavine začina
  • po 1 kašičica sušenih začina po želji (mirođija, origano, peršun, kari)
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika brašna

Propržiti na ulju meso isečeno na trake i kada je skoro gotovo dodati zasebno žicom umućenu slatku pavlaku sa brašnom, začinima, sitno narendanim belim lukom i vodom. Kuvati na tihoj vatri još desetak minuta.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Veliki čovek postavlja stroge zahteve sebi- mali čovek ih postavlja drugima.

Konfucije

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |