Makedonsko Tavče Gravče

26 Jul 2012
Autor Izida
846 pregleda

Potrebni sastojci :

400 g pasulja (preporučujem tetovski pasulj), 2 glavice crnog luka, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, ulje, so, biber, peršun, nana, aleva paprika, 1 kašika brašna (možete umesto svežih paprika da stavite suve crvene paprike)

Makedonsko Tavče Gravče

Priprema:

Pasulj stavimo u lonac, nalijemo vodu i ostavimo da se kuva na umerenoj vatri. Nakon 20 minuta kuvanja, pasulj iscediti od vode u kojoj se kuvao, pa opet naliti novu vodu, dodamo malo soli, dve isitnjene paprike i crni luk. Kuvamo na tihoj vatri dok se pasulj ne skuva. Kuvani pasulj stavimo u zemjanu posudu pa pripremimo zapršku.

Zaprška:

Zagrejmo ulje, dodamo brašno, beli luk (samo malo propržiti) i alevu papriku. Ovo sipamo u zemljanu posudu sa pasuljem. Dodamo začine: peršun, biber, nanu i stavimo u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Peče se dok se sve lepo zapeče. Po želji mozemo dodati i kobasice da bi dobili specifičan miris i ukus.

Prijatno !!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Tagovi članka

Kategorije

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Soya, 26 Jul 2012

Hvala na receptu. Ovo je jedno od mojih omiljenih jela.

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru