Kremasti kolač sa jagodama

Autor Naši recepti

Izuzetno ukusna i lagana poslastica sa jagodama. Priprema se za samo petnaestak minuta, ali je potrebno držati je u frižideru barem nekoliko sati pre degustacije.

Potrebno:

  • 3 kesice šlag krema od vanile
  • 0,5l mleka
  • 4 kisele pavlake
  • 10 kašika šećera u prahu
  • 2 kesice želatina
  • 2 velike kutije piškota
  • 600 gr. jagoda
  • 2dcl slatke pavlake za šlag ili 2 kesice šlaga

Umutiti šlag krem sa mlekom, i zasebno kiselu pavlaku sa prah šećerom. Polako sjediniti. Istopiti 2 kesice želatina u 1dcl vode po uputstvu sa kesice. Ovu tečnost odmah umešati u kremu.

Piškote malo nakvasiti u mleku ili soku od jagoda, ređati u dubok pleh, obruč za tortu, ili čak u čaše ukoliko želite desert u čaši. Preko njih staviti debeo sloj krema, jagode isečene po dužini, pa ponoviti sloj krema. U zavisnosti od veličine posude, možete ponoviti postupak, s tim da krem uvek bude na kraju. Ukrasiti šlagom ili slatkom pavlakom i služiti dobro ohlađeno, kad se krem stegne.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Jedna od najvećih avantura u životu je leći i zaspati. Jer niko ne može zadirati u vaše snove.

Edward Verrall Lucas

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |