Kremasti kolač sa jagodama

24 May 2013
Autor Mirjana
9335 pregleda
Kremasti kolač sa jagodama

Izuzetno ukusna i lagana poslastica sa jagodama. Priprema se za samo petnaestak minuta, ali je potrebno držati je u frižideru barem nekoliko sati pre degustacije.

Potrebno:

  • 3 kesice šlag krema od vanile
  • 0,5l mleka
  • 4 kisele pavlake
  • 10 kašika šećera u prahu
  • 2 kesice želatina
  • 2 velike kutije piškota
  • 600 gr. jagoda
  • 2dcl slatke pavlake za šlag ili 2 kesice šlaga

Umutiti šlag krem sa mlekom, i zasebno kiselu pavlaku sa prah šećerom. Polako sjediniti. Istopiti 2 kesice želatina u 1dcl vode po uputstvu sa kesice. Ovu tečnost odmah umešati u kremu.

Piškote malo nakvasiti u mleku ili soku od jagoda, ređati u dubok pleh, obruč za tortu, ili čak u čaše ukoliko želite desert u čaši. Preko njih staviti debeo sloj krema, jagode isečene po dužini, pa ponoviti sloj krema. U zavisnosti od veličine posude, možete ponoviti postupak, s tim da krem uvek bude na kraju. Ukrasiti šlagom ili slatkom pavlakom i služiti dobro ohlađeno, kad se krem stegne.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru