Brazil torta

12 Aug 2012
Autor Mirjana
2815 pregleda
Brazil torta

Zamislite sočnu poslasticu sa aromom ruma, pomorandže i čokolade. To je Brazil torta, kraljica među jednostavnim, a ukusnim tortama. Priprema se jednostavno, za nju nije potrebno posebno znanje i umeće.

Kora: 6 jaja, 6 kašika šećera, 3 kašike kakaoa, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo, nekoliko kapi ruma i vanile. Ispecite u pravougaonom plehu i presecite ih po dužini kada se dobro ohlade. Ukolko želite tortu na užoj dugačkoj tacni, isecite i po dužini da dobijete 4 uske duge kore.

Fil: 3dcl mleka, 5 jaja, 7 kašika šećera, 200gr. narendane kandirane kore od pomorandže, 1 mlečna čokolada, 150gr. maslaca. Prvo narendati koru sa 4-5 dobro opranih pomorandži i prokuvati je kratko u gustom sirupu od vode i šećera. Ohladiti. Umututi mikserom 5 celih jaja sa 7 kašika šećera i mlekom, i kuvati na pari dok ne bude gusto kao puding. U vrelo dodati izlomljenu mlečnu čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Kada se dobro ohladi umešati kandiranu koru od pomoranže i dodavati kašiku po kašiku umućenom maslacu.

Preliv: 2 dcl mleka, 3 kašike šećera, 1 velika kašika ekstrata ruma. Svaku koru prvo nakvasiti sa nekoliko kašika preliva, namazati fil i ređati jednu preko druge. Na zadnju koru staviti tanak sloj fila i glazuru od čokolade istopljene na pari sa malo ulja ili maslaca.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Tagovi članka

Kategorije

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru