Kapri torta

Autor Naši recepti

Kora: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1 vanil- šećer, ½ praška za pecivo. Napraviti dve ovakve kore i podeliti ih po dužini. Umesto kora mogu se koristiti i piškote.

Voćni fil: Izmiksati 500 gr jagoda i pustiti da proključa sa 5 kašika šećera. Ohladiti.

Vanila fil: Skuvati 2 pudinga od vanile u 7dcl mleka (bez šećera) i ohlađeno izmiksati sa 125 gr maslaca umućenih sa 200 gr šećera u prahu (ohlađeni puding dodavati kašiku po kašiku i ne mutiti dugo).

Čokoladni fil: Istopiti na pari 200 gr. crne čokolade sa malo mleka i maslaca. Ređati kora-čokolada- vanila fil- jagode. Ukrasiti šlagom i čokoladom.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Najgore je kad ljudi ćute, kad se ne objasne, pa svaka sumnja ima pravo na život. I moja i tvoja.

Meša Selimović

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |