Zvuci za vrijeme seksa

19 Aug 2012
Autor V.B.
1728 pregleda
Zvuci za vrijeme seksa

ili stručnog naziva kopulatorna vokalizacija dijele se na dvije skupine. U prvoj su riječi koje izgovaramo za vrijeme seksa,  poput : „ brže, jače, još, to, daj“ . Njima izražavamo želju i potrebu u tim trenucima i vezane su isključivo za sam čin seksa.  Drugu skupinu tvore glasovi koji nisu riječi, odnosno dahtanje, uzdisanje, uzimanje zraka i naravno vrištanje pri orgazmu.

Glasovi imaju uzbuđujući učinak, kako za onoga tko ih proizvodi  tako i za onoga koji ih sluša. Činjenica je da je seks popraćen glasovima  uzbudljiviji od onoga koji nije.

Sama dinamika kopulatorne vokalizacije bitno se razlikuje. Na početku seksualnog čina u stanju smo sklapati i čitave rečenice, dok pri kraju jedva kontroliramo uzdisaje i glasove. Muškarci se više uzbuđuju kad im partnerice vrište od zadovoljstva jer na taj način hrane njihov ego, kao vrhunskih ljubavnika.

Mislite li vi muškarci da ste uistinu toliko dobri  u tome što radite ili žene samo manipuiraju vama?

Prema istraživanjima objavljenima u Arhivi seksualnog ponašanja ženska vokalizacija ne nastaje kao spontana reakcija na superiornost muškarca već kao način na koji ona vrši utjecaj na njega. Slobodno možemo reći da žene manipuliraju tajmingom muškog orgazma. U pojedinim situacijama, služeći se  “taktičkom upotrebom  kopulatorne vokalizacije”, žene su u stanju ubrzati svršetak  seksualnog odnosa. To se obično dešava kada osjećaju nelagodu, bol, umor ili nedostatak volje za dužim činom. Istovremeno, svjesne su da kopulatorna vokalizacija ima veoma pozitivan efekt jer gradi muško samopouzdanje a s time i učvršćuje vezu te  smanjuje rizik od emocionalnog nevjerstva i napuštanja.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

3 komentara

 
mikolas, 19 Aug 2012

T E M A K O J U S M O D U G O I S C E K I V A L I :)

Odgovori
 
Štef, 19 Aug 2012

Ako ona stigne razmišljati o "tajmingu" i smišljati taktiku, onda on vjerojatno nešto ne radi dobro... ;)

Odgovori
 
Perica, 19 Aug 2012

Meni je jednom jedna rekla , jos jos jos , ali vise nije bilo , sve sto sam imao ja sam dao ali sam zato vristao za medalju . pokusala je da me prati ali sam bio glasniji ! Pobeda !

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru