Srbija, zemlja novih početaka

19 Nov 2016
Autor Mirjana
648 pregleda

Nestvarno lep i dirljiv video o znamenitostima Srbije nedavno je napravila grupa stranaca. Zaljubljenici u putovanja okupljeni oko multimedijalnog projekta StoryTravelers, posvećenog nezaboravnim mestima i prizorima, u svoju kolekciju priča u slici uvrstili su i našu zemlju.

Srbija, zemlja novih početaka

Predstavivši je kao „zemlju obojenu životom” u tekstu koji prati video su zapisali:

„Ispod bljesaka nekadašnjih naslova, Srbija kliče o svojoj izuzetnoj zemlji planinskih proplanaka smeštenih među očuvanim istorijskim gradovima.

Ništa od toga nije nestalo tokom rata. Prosto su bili skriveni, spremni da skinu veo kada dođe vreme za nove početke. Iako je još uvek donekle politički podeljena, Srbija je bezbedna i spremna za istraživanje.”

Nakon objave i velike popularnosti videa Marka Hofmejera, turistički sajt Lonelyplanet je uvrstio Srbiju u jednu od 10 najatraktivnijih destinacija na svetu.

Ovako je Srbiju video tim mladih svetskih putnika, koje pored Marka čine Melvin, Keš, Rob i Beki:

„U zemlji novih početaka, prošlost nije zaboravljena, ali je budućnost svetla. Na platnu neotkrivenih tragova prirode, kroz njene moćne vode, želje za novim nadama, rastom, verom i obnovom, svi te dočekuju sa osmehom. Tvoji novi balkanski prijatelji, dani ispunjeni muzikom i zdravicama, a noći pulsom grada u srcu nove Srbije - moje Srbije, zemlje novih početaka.”

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sopček Đura, 29 Nov 2016

Dirljivo, do suza koje naviru... Ovo je divan primer i, valjda pouka, za sve naše građane koji žive u suludim teorijama zavere!? Na moju veliku žalost, mnogo ih je! Ali, uvek postoji nada u bolje sutra, novu svest i pogled na svekoliki ljudski rod!? Da, ima nade i ona uvek umire poslednja...

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru