Vruća zabava

03 Oct 2012
Autor Tea
417 pregleda

Gadgeti su do te mere ušli u  naše pore, da ne možemo da ih izbacimo.  Jesu to stvari koje ne spadaju u preko potrebne, ali u ljudima bude neodoljivu želju da ih kupe. Među njima je na prvom mestu “pametan telefon” čijim uplivom u naš svakodnevni život se pojavio i novi trend – seksting.

Vruća zabava

Razvoj tehnologije je uticao na to da su ljubavni i seksualni odnosi ljudi, dobili svoju novu dimenziju. Mogućnost slanja fotografija i video klipova mobilnim telefonom je u početku dovela da brojnih afera na svetskoj javnoj sceni. Slučajno ili namerno u markentiške svrhe, internet je bio preplavljen seksualnim fotografijama i klipovima erotske sadžine poznatih ličnosti (Pamela Anderson i Tomi Li) a neki su se zbog pronalaženja “vrućih” poruka u partnerovom telefonu i razveli. (Sandra Bulok i Džesi Džejms) Ovakvim putem slavnih ličnosti u početku kreću samo mladi, da bi se uskoro oslobodile i starije generacije. “Seksting" je trenutno vrlo popularna zabava a predstavlja slanje intimnih fotografija svog tela mobilnim telefonom uz propratnu eksplicitno seksualnu poruku.

Ako uzmemo u obzir da naša deca sve ranije dobijaju "dobre" mobilne telefone, ne možemo a da se ne zapitamo koliko njih se upušta u ovo rizično ponošanje i da li je seksting postao sastavni deo ljubavne veze generacije koja je odrasla uz internet? Sprovedene ankete kažu da je u pitanju zabrinjavajući broj. Trećina anketiranih maloletnika priznaje da su slali svoje obnažene fotografije, dok je od njih 57 odsto traženo da to učine. Istraživanja takođe pokazuju da seksting nije naivna igra, već uvod u seks, jer se oni koji praktikuju seksting lakše upuštaju i u seksualne odnose.

Do skoro se smatralo da je seksualno izražavanje intimna stvar dvoje ljudi i da oni nisu pristojni ukoliko to javno pokazuju. Danas je liberalizacija dovela do toga da se i seksualno opredeljenje ponosno stavlja na uvid javnosti.

Ovoj zabavi su najskloniji muškarci od 18 do 34 godine, žene od 35 do 45 godina a poruke redovno šalje ili prima i svaka deseta osoba starija od 55 godina. Zanimljiv je podatak da se retko ko od njih brine zbog mogućnosti da izgubi svoj telefon ili da on padne u “pogrešne” ruke.

Partnerima, koji zbog savremenog načina života ne provode dovoljno vremena zajedno, moderna tehnologija je omogućila da budu u audio-vizuelnom kontaktu kad god to požele. Šta ima loše u tome da  svoj ljubavni život malo začinite u trenucima kada vam osoba koju volite ili koja vas privlači nije fizički blizu? Zašto ne biste razbili monotoniju dugogodišnje veze u kojoj se nalazite?

Opasnosti koje ova “zabava”nosi su velike. U momentu kada šaljete poruku, nalazite se na mestu zaštićenom od pogleda drugih, osećate se bezbedno i verujete da će sadržaj poruke videti samo osoba kojoj je i namenjena.

Ako ste se već upustili u ovakvu igru morate da znate da nikada ne možete biti sigurni da ta osoba neće tu poruku proslediti drugima ili je postaviti negde na internetu. Trenutno se volite i imate poverenje u osobu kojoj šaljete, a šta ako se veza prekine? Šta ako naljutite svog partnera?

Da li jedan trenutak ljubavne čežnje a potom nečijeg afekta treba da pokvari čitav vaš život? Ukoliko stremite ka tome da budete uspešni u svom poslu i imate “normalan” porodični život,  zaboravite na ovakav način dopisivanja. U suprotnom, nemojte da vas iznenadi ako vam uskoro na poslu ili u porodici pod nos tutnu neku od vaših “obnaženih” fotografija koje ste, sa puno poverenja, poslali osobi koju volite ili samo želite.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru