"Vojna akademija" ponovo sa nama

06 Jul 2013
Autor Tea
600 pregleda

Nakon prvomajskih i uskršnjih praznika, glumci popularne TV serije „Vojna akademija“ su ponovo obukli uniforme vojnih kadeta i nastavili „školovanje“. Snimljeno je novih šest epizoda, a gledaoci će od jeseni saznati ko će od kadeta na kraju „uploviti u svoj avion“.

Po scenariju Gordana Mihića a u režiji Dejana Zečevića, TV serija „Vojna akademija“, čijih je 16 epizoda premijerno prikazano od 28.januara do 12. maja 2012. godine, a po zvaničnim podacima RTS-a uz svaku od njih je bilo oko dva miliona gledalaca, konačno se nastavlja.

Prošle godine pratili smo životnu priču mladih ljudi iz svih struktura društvenog života i iz raznih sredina, od momenta kada su dobili radosnu vest da su primljeni na Vojnu akademiju, do mnogobrojnih muka zbog oštre obuke i realnog vojničkog života, preko sukoba u porodici, neobičnog drugarstva i mladalačke ljubavi. Njihove priče pune zdravog humora mogle su da nas nasmeju, ali protkane snažnim emocijama koje prati realna današnjica, i rasplaču. Ova serija je otvorila i mnoga pitanja odrastanja, odnosa porodice, pre svega roditelja prema deci. Sada su se kadeti ponovo postrojili, rešeni da završe započeto - još dve teške godine obuke za vojnog pilota.

Pričajući priču o strogoj, teškoj, ali kvalitetnoj obuci, isprepletanom plemenitošću i čašću vojničkog poziva i života, ova televizijska serija je uspela da mladima približi Vojnu akademiju u Beogradu koja danas zadovoljava najviše svetske standarde za obrazovanje oficirskog kadra.

Seriju su obeležile mlade glumačke nade koje je na audiciji nepogrešivo odabrao Zečević i koji su sa njim pre početka snimanja provodili mnogo vremena na Akademiji, u obuci i razgovoru sa pravim kadetima i njihovim starešinama, pripremajući se za težak glumački zadatak koji je pred njima.

Ko će od naših omiljenih kadeta uspeti da izdrži do kraja? Koga od njih ćemo videti u poslednjoj epizodi kako ulazi u „svoj“ avion? Hoće li se neke ljubavi pre toga ugasiti?

Radovan Vujović (Ris), šta će se dogoditi sa njegovom tajnom? Ivan Mihailović (Klisura) neće više morati na kvarcovanje, ali hoće li se prekinuti ljubav našeg omiljenog roma pre ulaska u avion, hoće li Stošić (Bojan Perić) – mamin sinčić biti među njima, da li će Džaković (Branko Janković) ostvariti ideale svog oca a Laki (Nikola Rakočević) pronaći sebe?

Vojna akademija ima i nepobedive ženske kadete, koje u seriji svaka na svoj način, uz neodoljiv šarm i ogromnu glumačku energiju tumače: Tijana Pečenčić (Zimče), Dragana Dabović (Šašvari), Tamara Dragičević (Nadica), Anja Stanić (Lela), Jelisaveta Orašanin (Roksanda) i Iskra Brajović (Tanja).

Pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije, Vojne akademije i svih njenih pripadnika a u produkciji NIRE PRO nove avanture pitomaca kao i završetak obuke za vojne pilote, na programu RTS-a gledaoci će moći da prate već na jesen.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru