U muzeju seksa skaču od sreće

13 Jul 2014
Autor Tea
703 pregleda
U muzeju seksa skaču od sreće

Osim što predstavljaju simbol plodnosti, ženstvenosti i važnu erogenu zonu, ženske grudi su ovih dana dobile jednu novu dimenziju. U svetu u kome dominiraju oštre ivice, njihove obline pružaju neobičan vid zadovoljstva.

Od kada je 26. juna otvorena izložba „Zemlja zabave: Zadovoljstva i opasnosti erotskog zabavnog parka“ (Funland: Pleasures and Perils of the Erotic Fairground), kroz Muzej seksa u Njujorku je prošlo oko 10.000 posetilaca.

Lascivna postavka je posebno zabavna zbog atrakcija koje su za ovu izložbu dizajnirali konceptualni umetnici Bompas i Par, među kojima su:

  • „Plava planina“ (Grope Mountain) u kojoj su kao pomoć tokom slobodnog penjanja postavljeni držači u obliku muških i ženskih polnih organa
  • i Tunel ljubavi osmišljen kao lavirint prepun ogledala na čijem se kraju nalazi skulptura g-tačke.

Posebnu pažnju privlači „Zamak“ u kome je eksponat „Skači od sreće“ (Jump For Joy). Ovaj dvorac za odrasleje veoma brzo dobio nadimak „Kuća grudi“ zbog toga što su posetioci u njoj sa svih strana okruženi ženskim dojkama, a zabavljaju se tako što ih grle ili po njima skaču.

Bompas i Par su oduševljani činjenicom da posetioci svoje utiske na ove eksponate izražavaju uz mnogo neverice, smeha i radosti. Inspiracija za ovaj neobičan projekat bila im je dekadentna Evropa: britanski humor, francuska opsesija luna parkovima, kao i živopisna erotska prošlost starih evropskih dinastija. Moderni njujorčani su konačno dobili svoju komičnu verziju razuzdanih dvorskih orgija.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Tagovi članka

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru