"The Rolling Stones"- Trijunfalan povratak na scenu

26 Nov 2012
Autor Tea
102 pregleda

Povodom obeležavanja 50 godina postojanja, sinoć je u Londonu maestralno počela mini turneja kultne grupe „The Rolling Stones“.

Bend koji je tokom karijere prodao više od 200 miliona ploča, uključujući hitove kao što su "Satisfaction", "Street Fighting Man" i "You Can't Always Get What You Want", sinoć je pred prepunom londonskom 02 arenom dokazao da godine nisu prepreka da bi se doživelo "zadovoljstvo" u muzici.

Iako je ovoj grupi pretila opasnost da se zauvek raspadne, posle nekoliko meseci ozbiljnog rada, snimanja i proba, Stonsi koji su prvi put nastupili 1962. godine su se sinoć trijumfalno vratili na scenu.

Prvi od 5 najavljenih koncerata je počeo kratkim video omažom Eltona Džona, Igija Popa i Džonija Depa koji su hvalili smelost i snagu Stonsa. Potom se Džeger na kome se, osim bora na licu, nisu mogli primetiti znaci godina, zahvalio publici na lojalnosti rečima: "Neverovatno je da i dalje ovo radimo a neverovatno je i da vi i dalje kupujete naše ploče i dolazite na naše koncerte. Hvala vam, hvala, hvala".

Prvo su svirali starije numere koje se inače retko mogu čuti uživo, uključujući i obradu "I Wanna Be You Man" Džona Lenona i Pola Makartnija, kao i originalnu numeru "Is's All Over Now". Čitav koncert je bio žestoka svirka benda kojoj su dodatnu draž dali Tejlor koji je svirao tokom "Midnight Rambler" i Meri Džej Blajdž koja je podigla publiku na noge izvevši sa Džegerom "Gimme Shelter".

Gitarista Kit Ričards, čiji je opstanak iznenadio mnoge koji su mislili da će podleći drogi i alkoholu, obratio se publici veoma otvoreno rekavši: "Uspeli smo. Srećan sam što vas vidim. Srećan sam što vidim bilo koga". O pozitivnoj atmosferi tokom koncerta govori i to što se čak i uvek ozbiljni Vajman blistavo osmehnuo, dok se pozdravljao sa Ričardsom i Ronijem Vudom.

Iako su kritikovani zbog visokih cena karata, njihov povratak na scenu naišao je na opšte oduševljenje publike. Džeger se našalio na račun žalbi fanova rekavši, dok je pokazivao na gornje redove arene: "Kako je vama tamo sa jeftinijim kartama? Samo što ni ta sedišta nisu jeftina, to je problem".

Mini turneja se nastavlja još jednim koncertom u Londonu, dok su preostala tri nastupa zakazana za decembar u Njujorku.

Grupa „The Rolling Stones“ se odavno smatra legendom rokenrola. Hitovi kao "(I Can't Get No) Satisfaction", "Jumpin' Jack Flash" i "Brown Sugar" danas su rok himne, iako su prošle decenije od doba kada su bile na vrhovima top lista. Ove godine slave pola veka postojanja ali je odavno jasno da će njihova slava i slušanost, trajati večno.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru