Taxi tkanina - umetnost na točkovima

08 Sep 2015
229 pregleda

Inovativni umetnički projekat koji je zaživeo u Mumbaju omogućio je mladim dizajnerima da iskažu svoje umetničke ideje tako što će potpuno promeniti unutrašnjost jednog taxi vozila koje redovno krstari ulicama.

Taxi tkanina - umetnost na točkovima

Idejni tvorci kampanje Kickstarter kažu da su lako postigli dogovor sa taksistima. Oni se dosta trude da urede enterijer svojih vozila tako da budu konkurentna i upadljiva, ali tkanine uglavnom kupuju na lokalnom tržištu, gde nalaze, kako sami kažu „nezanimljive i neupadljive materijale”. Sa novim dizajnom, uočili su brojne prednosti. Njihove mušterije su vedrije, češće započinju razgovor i ostavljaju bolje bakšiše. Veoma često žele da saznaju više o neobičnom dizajnu i rezervišu ova vozila za naredne vožnje.

Pored promocije mladih umetnika, kampanja ima za cilj i promociju umetnosti dizajna, koja je u Indiji zanemarena. Veruje se da starije generacije ne priznaju umetnički dizajn kao valjano zanimanje, niti mu vide svrhu. Na ovaj način, veruju umetnici, običnim ljudima će se približiti ova umetnost koja može da „ispriča priču i izazove emociju”.

Učesnici u kampanji Kickstarter su do sada transformisali 10 vozila, a cilj im je da obezbede budžet od 15000$ koji će im omogućiti da do kraja ove godine „presvuku” još 25 taxi vozila.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru