Možete li ih zamisliti na glavama motociklista?

07 Jul 2015
312 pregleda

Umetnik Jyo John Mulloor dolazi iz južne indijske države Kerala, ali trenutno živi u Dubaiju. Oduvek je bio veliki zaljubljenik u moto-sport. Sve što ima veze sa motociklima ga fascinira - sem kaciga. One su, kaže, najneudobnija oprema koja postoji na svetu.

Možete li ih zamisliti na glavama motociklista?

Projekat: Human Helmet (Ljudska kaciga) je rezultat njegovog animoziteta prema ovom standardnom delu opreme motociklista, ali i zaljubljenika u mnoge ekstremne sportove. Izrađena je od otpornih i bezbednih, ali laganih materijala, koji kako Mulloor kaže „stoje na glavi kao marama”. Ne treba posebno napominjati da je čar ove kacige i u mogućnosti da se napravi po kalupu glave koja će je nositi, sa identičnim oblikom i frizurom.

Mulloor kaže da je nekoliko proizvođača već pokazalo zainteresovanost da počne proizvodnju po njegovom dizajnu, a mi ne možemo da dočekamo da vidimo kacige sa dugom kosom i neobičnim frizurama, koje će ako ovaj dizajn zaživi svakako postati hit na ulicama.

izvor: Jyo John Mulloor

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru