Studio u drvenoj kocki

11 Jan 2014
Autor Mirjana
306 pregleda

Kad naiđete na uredno složenu hrpu ogrevnog drveta, prvo što pomislite je da se neko domaćinski pripremio za hladnu zimu. Zvučalo bi neverovatno da u tome što liči na zalihu ogreva neko živi, ili što je još zanimljivije, stvara umetnost.

Studio u drvenoj kocki

Brvnara Hansa Liberga, holandskog muzikologa i pijaniste, izgleda baš kao uredno složena hrpa posečenih stabala, sve dok joj ne otvori brojne prozore. Ovaj divan i kreativan prostor smešten je na rubu šume i vizuelno se savršeno uklapa sa prirodom koja ga okružuje.

Panoramski prozori koji se prostiru celom dužinom brvnare daju utisak većeg prostora i obilje svetlosti, a potpuna izolovanost obezbeđuje privatnost koja je ovom umetniku bila od velike važnosti. Osnovna konstrukcija je od metala, a svaki spolja vidljiv detalj je obložen pločama napavljenim od režnjeva stabla, što brvnari daje izgled brda oborenih stabala, dok je utrošak drveta za njenu izgradnju zapravo mali.

Za sada Lieberg brvnaru koristi kao studio za snimanje muzike, ali će ovaj dizajn koji potpisuje Piet Hein Eek sasvim sigurno zaživeti i u formi lovačkih domova, porodičnih kuća za odmor i turističkih objekata.

Život u skladu sa prirodom je sa Libergovom brvnarom dobio novo značenje. Iako to gotovo uvek podrazumeva žrtvovanje komfora, ovaj objekat nimalo ne oskudeva u stilu i udobnosti.

fotografije: Thomas Mayer

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru