Šoker za pripite vozače

11 Jun 2013
Autor Tea
98 pregleda

U britanskim pabovima, vozače koji kreću kući u pijanom stanju u toaletu očekuje pravi „šoker“. Stravična kampanja „THINK“ - za bezbednu vožnju, koju je finansiralo njihovo Ministarstvo za saobraćaj, će pijane goste otrezniti u momentu.

Šoker za pripite vozače

MISLI - NEMOJ DA PIJEŠ KADA VOZIŠ!

„Publooshocker“ je zaista pravi „šoker“ za one koji iz kafića kreću kući u pijanom stanju. Instaliran u ogledalima i lavaboima različitih pabova u Engleskoj, služi da simulira ono što bi moglo da se dogodi alkoholisanom gostu ukoliko u takvom stanju namerava da se odveze kući. Sve se odigrava u sekundi, baš kao i u pravom saobraćajnom udesu. Lutka – pešak proleće kroz šoferšajbnu koja od udarca puca a njena krvava glava se zabija u razbijeno ogledalo u toaletu. Kako bi horor efekat bio potpun, sve ovo prati zvuk saobraćajne nesreće dok se u toaletu iz ogledala i umivaonika razliva krv.

Prilično upečatljiv, preventivni "šoker" je 6. juna 2013. pokrenula londonska agencija Leo Burnett kako bi upozorila goste kakva ih opasnost čeka ukoliko piju dok voze. Kada se u obzir uzme efekat straha, kampanja svakako daje željeni efekat. Ukoliko od šoka ne dožive srčani udar, oni kojima se ovo desi u toaletu će sigurno dobro razmisliti da li posle par piva da stave ključ u volan. Ono o čemu će takođe svakako razmisliti je i da li da ubuduće peru ruke nakon upotrebe toaleta.

Mislite da ste posle par pića sposobni da vozite? Pitajte ogledalo.

"Ogledalce, ogledalce, reci mi ko je...?"

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

3 komentara

 
ozbiljna, 11 Jun 2013

Koji uzas.Bolnica ce ovako imati vise pacijenata nego u saobracajnim nesrecama.

Odgovori
 
Ana, 11 Jun 2013

Meni ovo da se desi, sigurno bih bas tamo zavrsila :-D

Odgovori
 
ozbiljna, 11 Jun 2013

Ne moram biti vozac da bih se uplasila kad bi usla u toalet. Crkla bih od pomisli sta mi se to desilo. Dosla kolima a zavrsila u bolnici od straha! Nedo bog! Sve to zbog nekih pametnjakovica koji nerazmisljajuci o posljedicama po narod i vozace a i ne vozace. I zato neka se upitaju oni koji su to izmislili da li su uradili za dobrobit naroda ili protiv njih.

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru