Roditelji, ne vaspitavajte vašu decu ako ne umete!

01 Dec 2012
Autor Tea
160 pregleda
Roditelji, ne vaspitavajte vašu decu ako ne umete!

Dok su naši mladi fudbaleri sportski odmeravali snagu na terenu, umesto da ih bodre, njihovi roditelji su odmerili fizičku snagu na tribinama. Utakmica je zaustavljena, a mladi igrači su šokirano gledali tuču, nakon čega im više nije bilo do igre.

Incident se dogodio u prvom poluvremenu, kada su roditelji nezadovoljni sudijskom odlukom, prvo počeli verbalno, a ubrzo i da se pesnicama obračunavaju.

"Ne vaspitavajte svoju decu ako ne umete. Bolje je biti nevaspitan, nego loše vaspitan!"- Duško Radović.

Primer se daje delima, ne rečima. Kada je neko pionir, onda broj golova nije prioritet. Prioriteti su svakodnevne lekcije na temu kako se ponašati u prijatnoj i manje prijatnoj situaciji. Pioniri OFK Beograda i Bežanije nisu imali mnogo toga da nauče iz ponašanja roditelja na prvenstvenoj utakmici dva kluba.

Da situacija nije bila nimalo naivna svedoči preplašeni glas gospođe, koja je ceo slučaj beležila kamerom mobilnog telefona. Ona je sve vreme uzvikivala: „Zovite policiju!” i „Sve sam snimila!”. Na tom snimku, u centru pažnje ovog puta nisu bile ni sudije ni mladi dečaci na terenu. Glavne uloge su im oteli oni koji bi trebalo da ih vaspitavaju. Umesto da im budu uzori, ponašali su se kao huligani.

Kako u ovakvom ambijentu, dalekom od definicije "zdrave osnove" da izraste neki novi, zdraviji i lepši fudbal? Malo je reći da su ovakve scene poražavajuće, naročito nakon izjava trenera da ovo "nije ni prva ni poslednja tuča, ništa strašno". Fudbalski savez Srbije zauzima stav po kom neće biti kazni, jer “tuča nije uticala na razvoj događaja na terenu“. Ako je utakmica prekinuta, a jedan od pionira preskočio ogradu da bi pokušao da razdvoji odrasle koji se tuku, da li je to redovan tok događaja? Fudbal i rezultat su nažalost na ovoj utakmici ostali u drugom planu.

"Tucite svoju decu, čim primetite da liče na vas!" - Duško Radović

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru