SP 2014: Stadion pretvoren u dnevnu sobu

30 Jun 2014
228 pregleda
SP 2014: Stadion pretvoren u dnevnu sobu

Šta je bolje od praćenja fudbalske utakmice iz udobnog kauča, sa prijateljima uz piće i grickalice? Nemci su objasnili: bolje je kad sa 12,000 svojih sugrađana dnevnu sobu preselite na stadion!

Priča o fantastičnoj ideji berlinskog Uniona postavila je nemačkog drugoligaša u sam vrh aktuelnosti sa ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Brazilu. Uprava kluba je pozvala ljubitelje fudbala da u danima koji su prethodili početku SP 2014 na stadion donesu svoje sofe, kauče i fotelje. Berlinci su sa oduševljenjem prihvatili ovu ideju i teren je napunjen sa 780 uredno raspoređenih udobnih komada nameštaja.

Na glavnom zidu je postavljen masivni ekran od čak 700“, a pozadina te tribine je obložena tapetama i kućnom dekoracijom da bi efekat „dnevne sobe“ bio potpun. Pored svake sofe je postavljeno diskretno osvetljenje koje omogućava snalaženje u prostoru, a nema efekat jake stadionske rasvete. Posetiocima su obezbeđeni štandovi sa pićem i grickalicama.

Organizatori su dopremili i plastične navlake za nameštaj da bi ga zaštitili u slučaju kiše i omogućili da posetioci ovu, danas najomiljeniju „dnevnu sobu“ na svetu, koriste do kraja fudbalske manifestacije. Ulaz je besplatan, a raspored sedenja se određuje lutrijom kojoj su posetioci pristupali preko online formulara.

Kako je interesovanje za berlinsku fudbalsku žurku već u prvim danima Mundijala premašilo kapacitete „dnevne sobe“, mnogi posetioci su se smestili na tribinama, pa ih srećnici koji su se domogli sofa u šali nazivaju „gledaocima iz hodnika“.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru