Kako doći do profesionalnog ubice?

18 Aug 2014
Autor Tea
742 pregleda

Skriveni iza uniformi specijalnih jedinica, profesionalne ubice su uglavnom “školu izučile” tokom brojnih svetskih ratova. Kako doći do njih kada žarko želite da nekoga ubijete, a za to nemate hrabrosti?

Kako doći do profesionalnog ubice?

Možda zvuči neverovatno, ali kao što u svim poslovima postoje prevaranti, tako postoje i u ovom zanatu. O njima mislimo da znamo mnogo, ali zapravo ne znamo ništa. Sam termin “profesionalni ubica” govori da mu je to zanimanje, a označava čoveka koji za određenu visinu honorara gubi svaku emociju. Forezink sajensa ističe da ovim ljudima ubistvo daje osećaj uspeha i kontrole, što su najvažnije odrednice njihovog delovanja.

Osim kada rade za državu, ovakve osobe su samotnjaci, pa se do njih i teško dolazi.

Tako je u potrazi za profesionalcem koji će mu ubiti ženu kako sa njom ne bi delio imovinu tokom razvoda, 47-godišnji biznismen iz Rusije, Konstantin Monastirski čak pet puta naišao na prevarante.

Verujući da angažuje profesionalnog ubicu, Monastirski je za ubistvo svoje žene dao avans od 200.000 (4.160 evra), s’ tim da ukupnu cifru od 700.000 rubalja (14.560 evra) isplati po “završenom poslu”.

Kako se ni nakon par nedelja ništa nije dogodilo, prema navodima “Moskovskog komsomoleca”, klijent je počeo da vrši pritisak da se “posao ubrza”, nakon čega ga je prevarant “profesionalni ubica” prijavio vlastima.

Potom se sve odigralo kao u filmu. Policija je iscenirala ubistvo supruge, ali Monastirski u to nije poverovao. Verujući da će "profesionalac" obaviti posao ukoliko bude isplaćen u celosti, ponovo ga je pozvao, ali ga je policija uhapsila u trenutku predaje novca, a sud osudio na osam i po godina zatvora.

Tokom suđenja, njegovo "etičko" viđenje učinjenog dela se svelo na rečenicu koju je izgovorio: “Kome god da se obratim, naletim na prevaranta”.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru