Ulica otvorenog srca, tačno u podne

01 Jan 2014
Autor Tea
238 pregleda

U duhu tradicije, danas će tačno u podne ispred Ateljea 212 početi karnevalska šetnja, koja će označiti da je u Beogradu ponovo otvorena Ulica otvorenog srca. Pod sloganom „Stari nisu stvari“ ove godine humanitarni program je posvećen starim ljudima.

Ulica otvorenog srca, tačno u podne

Prvi dan Nove 2014. biće u znaku „Pokreta za brigu o starijima 65+“ koji ima za cilj zbrinjavanje naših najstarijih sugrađana. Učesnici karnevalske šetnje od Takovske do Makedonske, mogu kupovinom suvenira ili donacijom da pomognu obezbeđivanju smeštaja za naše najstarije sugrađane koji žive sami. Novac od kupovine simboličnih „kragni“ na štandu B92, doniraće se za nabavku aparata za teleasistenciju koji je neophodna veza između starih lica kojima je potrebna pomoć i Info centra, a koja im u datom trenutku može spasiti život.

I ove godine će se na više punktova duž Ulice otvorenog srca odvijati dešavanja u kojima će učestvovati glumci pozorišta Atelje 212, mađioničari, klovnovi i muzičari, i to: glavni umetnički program ispred pozorišta u Svetogorskoj, humanitarna akcija na bini ispred opštine Stari grad, muzički program na pozornici ispred Radio Beograda, a najmlađe će kod spomenika knezu Mihailu čekati Deda Mraz. U bogatom umetničkom programu između ostalih će učestvovati: Gorica Popović, Tanja Bošković, Rade Marjanović, dečji hor Čarolija i Leontina, dva duvačka orkestra, beogradski ulični svirači, teatar Mimart, kao i artisti Cirkusfere koji će Beograđane zabavljati duž Makedonske i Svetogorske ulice.

Humanitarna manifestacija kojom se svakog 1. januara tradicionalno obeležava početak Nove godine, redovno okuplja više od 100.000 ljudi, što glavni grad Srbije čini jedinstvenim.

Učestvujte i vi, prošetajte Ulicom otvorenog srca i pomozite ovu humanitarnu akciju, jer

“Stari nisu stvari”.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru