Novak Đoković poručio Obami da destrukcija ne donosi dobro

03 Sep 2013
Autor Tea
582 pregleda

Zbog upotrebe hemijskog oružja, Barak Obama smatra da SAD treba da izvede napad na Siriju. Tim povodom, Novak Đoković je jasno poručio da se protivi svakoj vrsti oružanog napada.

Novak Đoković poručio Obami da destrukcija ne donosi dobro

Bela kuća je zvanično zatražila od američkog Kongresa da odobri upotrebu vojne sile protiv sirijskog predsednika Bašara Asada, kao odgovor na navodni napad njegovog režima hemijskim oružjem u predgrađu Damaska 21. avgusta. Predsednik SAD Barak Obama je tim povodom izjavio da ima ovlašćenje da izvede napad na Siriju i bez Kongresa, ali kako će "zemlja biti snažnija" ukoliko se u odluku o kažnjavanju uključe i članovi Kongresa. Iako će Kongres zasedati 9. septembra, američki nosač aviona na nuklearni pogon USS Nimic i ostali brodovi iz te borbene grupe su već krenuli ka Crvenom moru.

Nakon ubedljive pobede nad Žoaom Souzom, čime se plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD, Novak Đoković je kritikovao planove zvaničnog Vašingtona o vojnoj intervenciji izjavivši, da bi napad na Siriju bio nepromišljen, kontraproduktivan i da destrukcija ne donosi nikome dobro.

Prisećajući se svog odrastanja tokom bombardovanja Srbije od strane NATO snaga 1999. godine, kada je imao tek 12 godina, Novak je rekao:

Ja sam u potpunosti protiv bilo kakve vrste oružja, bilo kakvih napada iz vazhuha raketama. Potpuno se protivim svemu što je destruktivno, jer sam imao lično iskustvo. Znam da to ne može da donese ništa dobro. Period koji smo ja, moji sunarodnici i kolege iz Srbije preživeli je period u životu koji nikome ne bih poželeo. Rat je najgora stvar za čovečanstvo. Iz njega niko ne izlazi kao pobednik.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

2 komentara

 
Voxxx, 03 Sep 2013

E ako mu je rekao! :)

Odgovori
 
Ana, 03 Sep 2013

Pesma nas je održala, njojzi Hvala! Da nije bilo samo nama svojstvenog humora, ko zna gde bi sada bili. U to vreme Indexovci su nas održali a danas se ponosimo Noletom - njima hvala! http://www.youtube.com/watch?v=H9J5or9o_CY

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru