Novak Đoković još jednom ušao u istoriju

27 Jan 2013
Autor D.L.
175 pregleda

Nedelja, 27.1.2013. godine, Melburn, Australija, finale Australien Open-a. Nakon skoro 4 časa borbe Novak Đoković je ušao u istoriju kao prvi teniser koji je osvojio tri AO za redom. Endi Marej nije uspeo da zaustavi trenutnog tenisera broj 1 u svetu kome je ovo šesti Gren Slem i 35. singl titula karijeri .

Novak Đoković još jednom ušao u istoriju

Kao i što se očekivalo na osnovu dosadašnjih njihovih susreta, ovo je 18. od kojih je Novak dobio 11, publika je uživala u dobrom i jakom tenisu, punom agresivne igre, sa dugim razmenama lopti. Neizvesna borba je trajala sve do polovine trećeg seta kada se desio prvi brejk u meču. Nole je uzeo servis Mareju i lako nakon toga poveo sa 2:1 u setovima. Od tog trenutka krenula je lagana dominacija srpskog tenisera na terenu. Đoković je sve sigurnije igrao i Mareju nije pomogao ni fantastični procenat od preko 90% prvog servisa koji mu je bio glavno oružje tokom prva dva seta i do polovine trećeg. Na kraju meča koji je trajao 3 sata i 41 minut, krajnji rezultat je bio 3:1 za Novaka Đokovića (6:7, 7:6, 6:3, 6:2)

Dva tenisera koji se poznaju od svoje jedanaeste godine pokazali su da dobro poznaju jedan drugog, i da su obojica imala dobre motive za pobedom. Ovog puta, za razliku od Olimpijskih igara u Londonu i US Open-a, sreća je bila na strani srpskog tenisera. Britanci će morati da sačekaju sledeću priliku da prekinu '' sušu'' koja vlada među njihovim teniserima. Novak Đoković je osvojio svoj šesti Gren Slem, treći Australian Open za redom, 35. singl titulu i pokazao da je sa pravom svetski teniser broj 1.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Zdravko, 27 Jan 2013

Kakva bre sreca...znanje.

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru