Kruzer na vrhu litice

27 Aug 2013
482 pregleda

Na vrhu litice u Južnokorejskom turističkom gradu Jeongdongjin, poznate po najboljem pogledu na izlazak Sunca, nalazi se ogroman kruzer koji izgleda kao da je magijom podignut iz mora.

Kruzer na vrhu litice

Iako je savršena replika luksuznog turističkog broda, Sun Cruise Resort & Yacht je hotel i prvi kruzer kompleks na suvom ikada napravljen na svetu. Dugačak je 165, a visok 45 metara. Ima 211 soba hotelskog i apartmanskog tipa, korejski i restoran sa internacionalnom kuhinjom, rotirajući planetarijum, noćni i karaoke klub i bazen sa morskom vodom. U ponudi ima i šest fantastično opremljenih sala za seminare i radne sastanke.

Objašnjenje za postojanje ovako dizajniranog hotela je neverovatno. Predusretljivi Južnokorejanci su se dosetili kako da pruže potpun doživljaj krstarenja i onima koji zbog morske bolesti ne mogu podneti pravu plovidbu kruzerom. Da ugođaj bude kompletan, iz zvučnika se stalno čuje zvuk talasa, pa čak i pesma morskih ptica. Samo je pogled autentičan, iz ovog kruzera na suvom se zaista vidi more.

Pored neobičnog pristupa turizmu koji je sam po sebi atrakcija, posetioce ovom “nasukanom kruzeru” privlači i povoljna cena koja je u proseku oko 50E za dan boravka.

izvor: Visit Korea

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru