Spavajte kao kondor, na visini od 350 metara

05 Sep 2015
306 pregleda

Ukoliko se nađete u peruanskoj Svetoj dolini u blizini grada Kusko, videćete neobična „gnezda” koja stoje visoko na obroncima planina. Ona obećavaju neverovatno iskustvo posetiocima koji se osmele da prespavaju kao kondori.

Spavajte kao kondor, na visini od 350 metara

Transparentne kabine oblika kapsule postavljene su na visini od 350 metara i do njih se stiže planinskim putem, ili zip-lajn žičarom na kojoj je vožnja posebna avantura. Za sada postoje tri kabine, koje čine kompleks Skylodge Adventure Suites, otvoren 2013. godine. Svaka kapsula može da primi četiri osobe i opremljena je ekološkim toaletom i tušem baziranim na tehnologiji koja ne zagađuje okolinu.

Kapsule veličine 8x2,5x2,5m napravljene su od aluminijuma i providnog, otpornog polikarbonata koji obezbeđuje stalnu preglednost nad okolinom od čak 300°. Na svim zidovima postoji opcija navlačenja zavesa, ali pretpostavljamo da ih „kondori na jednu noć” retko koriste.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sopček Đura, 09 Sep 2015

Obzirom da se plašim velikih visina, nisam impresioniran ali poštujem želju mnogih koji bi poželeli ovakvo iskustvo!? Međutim, najviše vremena sam posvetio fotosu br. 5, posmatrajući malo selo visoko u planini! Mašta se razbuktava a pitanja se ređaju: imaju li žitelji ovog malog sela struju? Vidim rečicu i pretpostavljam da je snabdevanje vodom uspešno rešeno!? Nazire se i put... Volim život u ovako malim sredinama pa sam tu životnu želju i realizovao: nisam mogao da odselim u Peru ali sam iz rodnog velegrada zbrisao u jedno malo selo (111 kuća) u Južnom Banatu. Nema svakodnevnog saobraćajnog kolapsa, stresova, buke i zagađenog vazduha! Uživam u Majci Prirodi iz sve snage, svakodnevno se družeći sa mojim psom, japanskim prepelicama i malim papagajima. Uzgajam i lešnike pa sam svakodnevno radno angažovan! Nema depresije i sličnih gluposti jer, svakodnevne RADNE OBAVEZE SU NAJBOLJI LEK ZA SVE...Toliko sam sretan i, pre svega, duševno ispunjen pozitivnom energijom, pa želim da to podelim sa svim ljudima dobre volje...

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru