Dokon Škotlanđanin i ovce farba

14 Oct 2013
Autor Mirjana
658 pregleda

Vozači koji prvi put prolaze putem M8 pored poslovnog centra West Lothian u Škotskoj, često pomisle da haluciniraju kad im se na padini pored puta ukažu ovce sa runom živopisnih boja. Oni koji znaju o čemu se radi, sa radoznalošću posmatraju stado pitajući se koja će ludost Andrewu Jacku sledeća pasti na pamet.

Dokon Škotlanđanin i ovce farba

Prvi put, Andrew je ofarbao svoje ovce u plavo, u patriotskom zanosu pred proslavu dana Sv. Andreja. Kako je izazvao veliku pažnju javnosti, a i sebe razveselio ovim poduhvatom, odlučio je da svoje stado još malo zašareni i od tad ga redovno farba i u crveno. Na pitanje zašto to radi, odgovorio je „da malo začinim život“.

Andrew svoje ovce farba isključivo organskim bojama koje im ne škode zdravlju, a živopisne nijanse se na runu zadrže oko mesec dana. Izgleda da su Škoti, za koje kažu da su nam po običajima, naravi i mentalitetu veoma slični, rešili da nadmaše onu našu „dokon pop i jariće krštava“.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru