Čarobna brda letnjeg čempresa

04 Oct 2016
Autor Mirjana
694 pregleda

Japanski Hitachi Seaside Park u ovo doba godine postaje jedna od najlepših destinacija na svetu. Mali žbunovi neuglednog čempresa, koji inače služi za pravljenje metli, sa početkom jeseni dobijaju jarko crvenu boju i postaju „plameni grmovi”.

Čarobna brda letnjeg čempresa

Grad Hitači, u kojem se park nalazi, nastao je 1994. godine spajanjem gradova Katsuta i Nakaminato. Katsuta je bio veći grad, industrijski veoma razvijen, i dom kompanije Hitachi Ltd. poznatoj po proizvodnji električnih lokomotiva i ostale elektronske mašinerije. Ekonomija se uspešno razvijala, u gradu su zaživele brojne velike i male manufakture, što je doprinelo otvaranju veoma prometne gradske trgovačke luke. Poljoprivreda nije zaostajala, a najznačajniji izvozni proizvod je postao sušeni slatki batat krompir.

Međutim, priroda nije bila blagonaklona prema ovom mladom gradu. U martu 2011. godine, grad i ceo region je devastiran jakim zemljotresom i cunamijem koji je usledio. Tradicionalno vredni i uporni Japanci nisu dozvolili da ova katastrofa trajno naruši rastuću ekonomiju. Obnova je počela odmah, a jedan od simbola života koji traje uprkos strašnom razaranju i je ovaj park letnjeg čempresa, koji je potpuno obnovljen i ponovo otvoren za posetioce krajem 2013. godine.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sopček Đura, 20 Oct 2016

Pregršt komplimenata za kulturu ovog vrednog naroda uz neizostavnu OSUDU do neba za stravične pokolje delfina!!! Jedan od loših primera poštovanja tradicije!?

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru