Beogradski maraton “SVIZAJEDNO”

20 Apr 2013
Autor Tea
201 pregleda

Maraton, kao najveća i najmasovnija sportska manifestacija se u Beogradu tradicionalno održava početkom svakog proleća. Prošle godine je oboren rekord po broju učesnika iz 35 država, a sudeći po broju prijavljenih do sada, nema sumnje da će ove godine biti postavljen novi.

Beogradski maraton “SVIZAJEDNO”

Svima koji žele da iskuse draži najveće trke u našoj zemlji, od najmlađih do najstarijih je omogućeno učešće. Maraton se kao jedinstvena celina sastoji od Dečijeg maratona i Beogradskog maratona.

Uprkos kiši, prošle subote je na jubilarnom 40. Dečijem “Smoki Smokić” maratonu, stazu od 230 metara oko slonare u Beogradskom zoološkom vrtu istrčalo 140 naših malih maratonaca. Kako su bez obzira na kišu, oblake i loše vreme učestvovali u 12 kvalifikacionih trka, organizatori kažu da su svi pobedili.

Praćeni burnim navijanjem roditelja i vaspitača, nisu se predali, a njihova pozitivna energija je “oterala” oblake i “dovela” sunce u zoološki vrt pred sam start finalne trke u kojoj se takmičilo 12 predškolaca. Najbrži među njima je bio Nikola Sudimac iz vrtića “Ljolja”, drugi Andrej Svetličić iz vrtića “Žirić” a treći je kroz cilj prošao Davor Ćosić iz vrtića “Košuta”. Tradicionalno priznanje “superpuž” dobio je maratonac Nikola Vićovac iz Mladenovca (vrtić Duga), koji je bez obzira što je stigao dvanesti na cilj, hrabro izdražao maraton do kraja.

Sudeći po prognozi vremena, 26. Beogradski maraton će se u nedelju, 21. aprila održati po lepom, sunčanom danu. I ove godine se sastoji od 3 trke:

  1. Trka zadovoljstva (5km), manifestacionog karaktera, bez prijavljivanja, pobednika i plasmana.
  2. Polumaraton (21.1 km), gde pravo učešća imaju svi građani i deca od 12 do 16 uz pisanu saglasnost roditelja.
  3. Maraton (42.195 km) u kome pravo učešća imaju svi građani stariji od 18 godina.

Ove godine je naša najpopularnija hip hop grupa "Beogradski sindikat" objavila početak partnerstva pod sloganom “Beogradski sindikat i Beogradski maraton - SVIZAJEDNO!" Oni su pozvali sve diskretne heroje rečima: “Isključite se makar u nedelju iz sveopšte jurnjave u koju nam pretvaraju živote i izađite na beogradske ulice da SVIZAJEDNO: istrčimo, prošetamo, učinimo nešto humano ili jednostavno provedemo divan prolećni dan sa svojim najbližima. Dođite da SVIZAJEDNO doprinesemo zdravlju, dobrom raspoloženju i slici gostoljubivih i sportskih Beograđana, koju ova manifestacija već decenijama emituje.“

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru