Italijanka Gabriele Galimberti, po profesiji fotograf, predstavila je svoju novu seriju radova pod nazivom Specijaliteti s’ ljubavlju. Odabir teme ne čudi ako se uzme u obzir tradicionalna italijanska privrženost porodici, ali i tradiciji kada je kulinarstvo u pitanju.
![Bakina kuhinja](/images/9/905/trtvrt.jpg)
Gabriele je obišla sva četiri kraja sveta i posetila 58 zemalja da bi fotografisala bake i njihove lokalne specijalitete. Bilo je to fascinantno kulturološko i gastronomsko iskustvo, jer je objektiv uspeo da „uhvati” toplinu, unikatnost i ljubav koja je pratila svaku priprema domaćeg specijaliteta.
![JERMENIJA, Tolma - sarmice od goveđeg mesa u vinovom lišću](/images/9/905/jermenija.jpg)
![ITALIJA, Ravioli sa švajcarskim sirom i rikotom u sosu od mesa](/images/9/905/italija.jpg)
![FILIPINI, Kinunot - ajkula u supi od kokosa](/images/9/905/filipini.jpg)
![KENIJA, Mboga i Orgali - palenta od belog kukuruznog brašna sa povrćem i kozijim mesom](/images/9/905/kenija.jpg)
![LIBAN, Mjadara - riža u kremu od sočiva](/images/9/905/libanon.jpg)
![MALAVI, Finkubala - gusenice u paradajz sosu](/images/9/905/malavi.jpg)
![LETONIJA, Silke - haringa sa kroimpirom i sirom](/images/9/905/letonija.jpg)
![INDIJA, Vindaloo sa piletinom](/images/9/905/indija.jpg)
![MAROKO, Bat Bot - hleb naroda "Berberi" (autohtoni narod severa Afrike) pečen u tiganju](/images/9/905/maroko.jpg)
![KINA, Hui Guo Rou - svinjetina sa povrćem](/images/9/905/kina.jpg)
![ZANZIBAR, Mchuzina Mbogamboga - riža, riba i povrće u zelenom sosu od manga](/images/9/905/zanzibar.jpg)
![HAITI, školjke u kreola sosu (ljuti sos od više vrsta luka i paprika)](/images/9/905/haiti.jpg)
![KAJMANSKA OSTRVA, iguana sa rižom i pasuljem](/images/9/905/kajmanska_ostrva.jpg)
![BOLIVIJA, Queso Humacha - povrće i pire od mladog sira](/images/9/905/bolivija.jpg)
![ZIMBABVE, Sadza - palenta od belog kukuruznog brašna i lišće bundeve sa puterom od kikirikija](/images/9/905/zimbabve.jpg)
Na oficijelnom sajtu Gabriele Galimberti možete naći i detaljne recepte za pripremu ovih specijaliteta.
Aleksandar, 23 Sep 2013
Odavno ne gledam na TV-u emisije o kojekakvim kuvarima i njihovim egzibicijama. Očigledno, ovo je druga priča. Ovo je prava kuhinja, sastojci koji su tim ženama na dohvat ruke i iskustvo i umijeće. Samo još da se proba ona sarmica iz Jermenije....za početak.
Odgovori