Italijanka Gabriele Galimberti, po profesiji fotograf, predstavila je svoju novu seriju radova pod nazivom Specijaliteti s’ ljubavlju. Odabir teme ne čudi ako se uzme u obzir tradicionalna italijanska privrženost porodici, ali i tradiciji kada je kulinarstvo u pitanju.

Gabriele je obišla sva četiri kraja sveta i posetila 58 zemalja da bi fotografisala bake i njihove lokalne specijalitete. Bilo je to fascinantno kulturološko i gastronomsko iskustvo, jer je objektiv uspeo da „uhvati” toplinu, unikatnost i ljubav koja je pratila svaku priprema domaćeg specijaliteta.















Na oficijelnom sajtu Gabriele Galimberti možete naći i detaljne recepte za pripremu ovih specijaliteta.
Aleksandar, 23 Sep 2013
Odavno ne gledam na TV-u emisije o kojekakvim kuvarima i njihovim egzibicijama. Očigledno, ovo je druga priča. Ovo je prava kuhinja, sastojci koji su tim ženama na dohvat ruke i iskustvo i umijeće. Samo još da se proba ona sarmica iz Jermenije....za početak.
Odgovori