Vitaminska salata

03 Apr 2013
Autor Mirjana
11597 pregleda

Jedan od najvećih kvaliteta ove salate, pored obilja svežeg povrća, predstavljaju i začini koji su mnogo zdraviji od uobičajenog rafinisanog ulja i sirćeta. Limunov sok daje specifičan ukus i mnogo vitamina C, dok hladno ceđeno ulje (od suncokreta, masline, bundeve, koštica grožđa, lanenog semena, koštica kajsije) predstavlja izvor vitamina A, E, C i D i važnih fermenata koji olakšavaju varenje.

Potrebno:

  • 1 šolja rendanog crvenog kupusa
  • 1 šolja rendanog zelenog kupusa
  • 400gr kuvanog kukuruza u zrnu
  • 2 veće šargarepe, krupno rendane
  • 1 manja glavica zelene salate (iceberg, po mogućnosti)
  • 1 sveža paprika, sitno seckana
  • nekoliko maslina (po želji)
  • sok od 1 limuna
  • 2 kašike hladno ceđenog ulja
  • so

Pomešati sve sastojke i začiniti uljem, solju i limunovim sokom.

Salata odlično ide uz pastu, mladi sir, lagana mesa ili kao samostalan obrok.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru