Zvezda smrti - nova nada ili napad klonova?

05 Dec 2012
Autor Tea
291 pregleda

Filmska mašta je često bila pokretač naučnicima i svetskim moćnicima u realnoj borbi čovečanstva i tehnologije. Da li nad Zemljom postoji "Fantomska pretnja" iz "Ratova zvezda"? Hoće li “Zvezda smrti” biti prva naučno-fantastična scenografija izgrađena u realnom svetu zvezda?

Zvezda smrti - nova nada ili napad klonova?

U znak dodatne nacionalne bezbednosti kao i otvaranja brojnih radnih mesta, u Amerci je pokrenuta peticija u kojoj se od Bele kuće traži da izgradi svemirsku stanicu po uzoru na “Zvezdu smrti” iz serijala “Ratovi zvezda”. Do sada je prikupljeno nekoliko hiljada digitalnih potpisa.

Za ovakvu dodatnu bezbednost prečnika 140 kilometara (koliko je imala prva "Zvezda smrti"), studenti ekonomije sa Univerziteta Lej su izračunali da bi samo za čelik koji je potrebno obezbediti, trebalo izdvojiti 852 kvadriliona (852.000.000.000.000.000) dolara. Na Zemlji postoji dovoljna količina čelika ali za njegovu isporuku bi bilo potrebno 833.315 godina.

Ukoliko do 14.decembra ove godine peticija dobije više od 25.000 digitalnih glasova, Bela kuća će biti prisiljena da počne ozbiljno da razmišlja o realizaciji ovog projekta. Ako se uzme u obzir podatak da bi za izgradnju jedne ovakve svemirske stanice bilo potrebno više od 13.000 bruto društvenih prihoda cele planete, to znači da bi Amerika morala da pozajmi novac od celog sveta. Sa druge strane, ko bi se kasnije usudio da traži pozajmljeni novac nazad od onoga ko u posedu ima oružje koje može da uništi bilo koju drugu planetu?

Peticija se nalazi na zvaničnom sajtu Bele kuće:

„Svi koji ostave svoj potpis ovde traže od vlade da obezbedi finansijska sredstva i započne izgradnju Zvezde smrti do 2016. godine. Fokusiranjem naših odbrambenih resursa u sistem svemirske odbrane i dominacije obezbedićemo brojne poslove u sferama poput inženjerstva, izgradnje, svemirskog istraživanja i što je najvažnije – učvrstićemo nacionalnu bezbednost“.

Peticiju je do sada potpisalo 4.314 osoba.

Da li će ovo biti "nova nada" ili "napad klonova" ostaje da se vidi. Ono što već sada možemo sa sigurnošću da kažemo je da ako do realizacije dođe, teško da će postojati ta imperija koja će moći da uzvrati udarac.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru