Srbija, kolateralna šteta igre moćnika?

16 May 2014
Autor Tea
2518 pregleda
Srbija, kolateralna šteta igre moćnika?

SAD i Rusija su po svim dosadašnjim saznanjima već godinama u klimatskom ratu koji trajno šteti čitavom čovečanstvu. U 21. veku zabeleženo je 13 od 14 najtoplijih godina u istoriji, a svaka protekla decenija je bila toplija od prethodne.

Mada najveće svetske sile tvrde da svoje moćno HAARP i Suri oružje koriste isključivo u odbrambene svrhe, sve češće se spekuliše o namernom izazivanju zemljotresa, poplava, cunamija, obilnih padavina ili suša u državama koje im se suprotstave. Nedavno je agencija UN za meteorologiju saopštila da tajfun Hajan koji je razorio Filipine i suša u Australiji, predstavljaju klimatske ekstreme koji su nastali pre svega zbog ljudskog faktora.

Koristeći jonosferu čiji naelektrisani vazdušni sloj štiti našu planetu od kosmičke radijacije, Dr Bernard Eastlund je izumeo Elektronski akcelerator elektromagnetnih talasa HAARP, moćno oružje koje između ostalog može da izazove klimatkske promene potiskujuči jonosferu dalje u Kosmos. Svojim reflektovanim zracima ovo oružje može da izazove zemljotrese, cunamije i da aktivira vulkane. Na pitanja novinara, njegov sin Robert je odgovorio da je stvarajući HAARP njegov otac imao na umu upotrebu ovog izuma u humanitarne svrhe, verujući da na ovakav način može da se pomogne Estoniji da se izbavi od suše ili da Keniji reši problem obimnih padavina. On je potvrdio da ovaj sistem ima mogućnost da promeni hemijsku strukturu, temperaturu i vlažnost viših slojeva atmosfere koji deluje na klimu i sve prateće klimatske efekte na željenoj teritoriji.

Svaki pucanj antenskog sistema HAARP delimično uništava jonosferu, usled čijeg nestanka bi sve na planeti bilo spaljeno za samo nekoliko minuta. Mada prema rečima direktora HAARP-a za odnose sa javnošću, Ričarda Garsije, radio talasi koji padaju na jonosferu u smislu toplote imaju isti efekat na nju kao i Sunce, činjenica je da je posle nekoliko stotina miliona godina delovanja Sunca, jonosfera postala tanja tek kada su lansirani zraci HAARP-a na nju. Naučnici se slažu da ona postepeno obnavlja svoju debljinu, kao i da njeni uništeni slojevi mogu da budu jedan od razloga globalnog zagrevanja.

Generalni sekretar Svetske meteorološke organizacije SMO, Mišel Žaro je izjavio da je bilo više kiša, više intenzivnih vrućina i više šteta od oluja i poplava koje su posledica rasta nivoa mora, slično kao što je tajfun Hajan demonstrirao na Filipinima. On se, takođe, osvrnuo na podatke iz Australije koji pokazuju da su tamošnje prošlogodišnje rekordne vrućine nemoguće bez ljudskog faktora, kao i ekstremne hladnoće u Evropi, poplave u Indiji, Nepalu, severnoj Kini, sneg na Bliskom istoku i velike suše u južnoj Kini i Brazilu.

Mada američki predstavnici tvrde da HAARP koriste isključivo u odbrambene svrhe, činjenica je da ovaj antenski sistem šteti zemljama u kojima se nalazi. Zagrevanjem jonosfere se remeti magnetno polje Zemlje čime se stvaraju rupe u atmosferi iznad teritorije potencijalnog neprijatelja, koji se time izlaže smrtonosnom zračenju.

Glavno postrojenje HAARP-a je smešteno na Aljasci, a njihove antene su postavljene na još 150 mesta na svetu, među kojima se od 2012. nalazi i Srbija.

Nedaleko od Beograda, u selu Beljina kod Barajeva uključen je antenski HAARP sistem. Nekim čudom se baš poslednjih godina kod nas dogodio razorni zemljotres u Valjevu, vetar poput tornada u Inđiji, vrućine kada im vreme nije i obimne padavine praćene poplavama koje odnose živote, razaraju kuće i ozbiljno prete da unište zdrav usev koji kod nas i dalje postoji.

Da li je HAARP prouzrokovao promenu klime i elementarne nepogode koje su nas zadesile, verovatno nikada pouzdano nećemo saznati. Na sva pitanja odgovorni pružaju informacije po već utvrđenom nepisanom diplomatskom pravilu: Ne moraš da lažeš, samo nemoj da kažeš celu istinu!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Zdravko, 05 Jun 2014

Stalno se prica o tom famoznom HARP-u kod Barajeva a nigde ni jedne male, najmaleckije slicice. O tome da vas neko licno odvede i da ne pricam.

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru