Zverski dobre farmerice

12 Jul 2016
503 pregleda

Trend pocepanog džinsa ne posustaje, a najbolji brendovi se trude da pohabana mesta deluju što prirodnije, kao rezultat avanturističkog načina života, a ne fabričke izrade. Koliko biste platili za farmerice koje je iscepao lav lično? Ili tigar? Ili medved?

Zverski dobre farmerice

Poslednje tri godine se pokazalo da su za par farmerica koje su „dizajnirale” zveri ljudi spremni da plate na hiljade dolara. Ove godine se za aukciju sprema samo deset pari Zoo Jeans farmerica, i nema sumnje da će ponovo dostići astronomsku cenu. Pored nesumnjivo dobre ideje, ovaj odevni predmet je u službi kampanje za poboljšanje položaja životinja što mu svakako daje dodatnu vrednost.

Projekat Zoo Jeans su osmislili studenti, članovi Minoko kluba Univerziteta Sendai, sa ciljem da se turistički revitalizuje region Tohoku, pomogne Zoo vrt Kamine i Svetski fond za zaštitu divljine.

Prva serija farmerica napravljenih od džinsa koji su cepale zveri sašivena je 2014. godine. Lavovima, tigrovima i medvedima su u kaveze bačene automobilske gume i velike gumene lopte obmotane novom tkaninom. Kao deo njihove igre, nastala su autentična oštećenja. Nakon toga, krojači vodećih japanskih proizvođača farmerica, Momotaro i Japan Blue, su od „zverski” obrađenog džinsa sašili nekoliko pari farmerica obeležavajući ih sa L (lav), T (tigar) i B (medved).

Veliki uspeh i visoka cena koju su postigli na aukciji, ohrabrili su Zoo Jeans tim da ove godine postave početnu cenu od 950$ za par farmerica.

Aukcija počinje 1. avgusta, a sav prihod je namenjen Zoološkom parku Yagiyama kao podrška projektu zaštite životinjskih vrsta. Pogledajte izuzetno zanimljiv video koji prikazuje „dizajnere” u punom stvaralačkom zanosu!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru