Vikend u prirodi

01 Feb 2013
Autor Aleksandar
701 pregleda

Približava se još jedan vikend. Ovaj ili neki sledeći, nebitno. Planirate posjetiti tržni centar, ili skinuti s dnevnog reda neku strinu ili dosadne poznanike. Računate i da ćete usput malo blejati u omiljenom kafiću.

Vikend u prirodi

Ako ste muško, skoknućete i do kladionice, a ako ste žensko do frizera. Pogledaćete i neku utakmicu, ili 12. put odgledati omiljeni film. Tržni mega-centar je naravno nezaobilazan. I tako, mic po mic, doći će nedjelja naveče i vi ćete shvatiti, a možda i nećete, da ste proveli još jedan vikend kojeg se nećete sjećati.

A na najviše sat vremena vožnje od vas, nalazi se neka rijeka, šuma, planina, jezero, pećina ili salaš. Odvezite se i prošetajte obroncima neke planine, ili otiđite na obalu rijeke i vidjećete kako grane povijene snijegom ili moćni huk nabujale rijeke blagotvorno djeluju na vaš nervni sistem (osim ako vam bolest zavisnosti od grada i betona nije metastazirala, a u tom slučaju naročito morate na ovu terapiju). Ako uspjete da ostanete duže, obavezno ponesite malo hrane. Sendvič ili malo hljeba i slanine servirano na nekom panju je mnogo slađe nego lazanje u vašoj omiljenoj piceriji. Pri tome, ako je sa vama neka draga osoba, ugođaj je potpun. Idealno bi bilo da se organizujete pa da prenoćite u nekoj vikendici, salašu, planinarskom domu ili prosto u šatoru i probudite se iznenađeni tišinom. Ne uzbuđujte se ako vas bocne kakav komarac, pauk ili neka buvica. To zasigurno blagotvornije djeluje na organizam nego čaša koka-kole.

Ako ovako provedete vikend, u nedjelju naveče ćete se osjećati prijatno umorno, a predstojeću radnu sedmicu ćete mnogo lakše pregrmiti. U slučaju da niste inficirani gore navedenom bolesti, poželićete opet jedan sličan vikend. Kako smo rekli, ako je bolest uznapredovala, ne brinite, ima lijeka ali morate biti uporni, i terapiju sprovoditi što češće.

Ovih par fotografija su potpuno amaterske, bez ikakvih umjetničkih pretenzija. Često su slikane mobilnim telefonom, pa ako vam priroda i u takvim uslovima izgleda veličanstveno, onda vjerujte da je vrijeme za jedan drugačiji vikend.

foto: lična arhiva

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru