Torte od sveže salate

24 Apr 2016
1458 pregleda

Sve popularniji koncept hibridne kuhinje, u kojoj se standardni sastojci poznatog jela zamenjuju namirnicama dijametralno suprotne prirode i ukusa dok se poznati izgled i forma jela zadržava, dobio je svog šampiona u japanskom kuvaru i stilisti obroka Micukiju Morijasu.

Torte od sveže salate

Protekle godine je sa svojim salata-tortama gostovao po japanskim restoranima, a zbog velikog interesovanja je 5. aprila ove godine otvorio svoj Vegideco Cafe gde služi samo lepo dekorisane torte napravljene isključivo od slojeva svežih sezonskih salata povezanih namazima od tofu ili klasičnog sira i zdravih začina.

Za sve kojima je salata uvek bila tužan obrok, Morijasu je stvorio nestvaran svet prefinjenih ukusa u jelima čiji su sastojci zdravo i sveže povrće, bez glutena i industrijski prerađenih sastojaka, sa niskim sadržajem soli i masti. I naravno, bez grama šećera. Sva dekoracija je prirodna, napravljena od celih komada povrća ili njihove ljuske, a boje fila potiču isključivo od prirodnih boja povrća poput spanaća, cvekle ili šargarepe čiji se sok meša sa posnim sirom i vizuelno odaje utisak pravog krema u poslasticama. Neke salata-torte imaju i tanku vazdušastu koru, napravljenu od organskog brašna soje, pasulja ili leblebije.

Cena obroka je za japanske pojmove izuzetno pristupačna i iznosi oko 7$. Uključuje parče salata-torte, specijalni lekoviti preliv poznat kao koji, šolju biljnog napitka bogatog fitohemikalijama i parče hleba bez glutena napravljeno od pirinčanog brašna.

Restoran je otvoren samo u vreme ručka, od 11:30-16 h, i za sada je apsolutni hit među Japancima koji uživaju u zdravoj hrani dekorisanoj sa mnogo pažnje i ukusa.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru