Spoj antike i futurističke sage Star Wars

09 Jan 2016
Autor Tea
509 pregleda

Opčinjen savršenstvom starogrčke skulpture koja svojim poetskim i umetničkim nadahnućem predstavlja idealizaciju lepote do te mere da su svi grčki kipovi izvajani kao visoki, vitki, idealno proporcionalni i savršeno lepi, francuski umetnik Travis Durden je uspeo da spoji svoje dve najveće životne pasije – film i antiku.

Spoj antike i futurističke sage Star Wars

Kao veliki poštovalac antičke umetnosti, inspirisan likovima iz serijala „Ratovi Zvezda” (Star Wars), dajući im fizičke osobine karakteristične za antičko doba, Travis Durden je Darth Vadera, Bob Fetta, Yodu, General Greviousa i Storm Troopera pretvorio u mitološka bića.

Uz pomoć digitalne tehnologije, ovaj francuski umetnik je ne samo uspeo da spoji nešto do sada nespojivo, već i da to učini na tako impresivan način da se posmatraču čini da su ove skulpture, iako nacrtane u Photoshopu, zaista uklesane u kamenu.

Redizajnirajući drevne grčke statue dajući im likove protagonista najpopularnije naučno-fantastične sage, Travis Durden je ovim jedinstvenim trodimenzionalnim modelima rađenim na papiru uspeo da spoji drevnu i modernu umetnost na takav način da se čini da je izložbom Contre Attaque, uspeo da izvrši ozbiljan „protivnapad” u savremenoj umetnosti.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru